Livestreaming onsdag d. 9. december, kl. 10 – 11.30.

Lancering af guide til bæredygtig, digital omstilling i Danmark

På dette webinar samles de skarpeste og mest indflydelsesrige stemmer i det danske digitale landskab for at sætte fokus på fælles retningslinjer for, hvilke minimumsstandarder der bør anvendes for at sikre en robust interoperabilitet i Danmark.

Gå direkte til webinar

Program

 • 10:00 Introduktion til dagen v. Peter Hesseldahl, redaktør for digital omstilling, Mandag Morgen
 • 10:05 Velkommen v. Anne Hasløv, adm. direktør, Dansk Standard og Torsten Andersen, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen
 • 10:10 Guide for bæredygtig, digital omstilling i Danmark v. Maibritt Agger, afdelingschef for standardisering, Dansk Standard
 • 10:15 Visioner og prioriteter
  - Christian Harsløf, direktør, Kommunernes Landsforening
  - Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv
  - André Rogaczewski, adm. direktør, Netcompany samt formand for DI Digital
 • 10:45 Standardiseringsudvalget for smarte og bæredygtige byer og samfund v. Martin Brynskov, centerleder og lektor, Aarhus Universitet, samt formand for S-491
 • 10:50 Paneldebat
  - Jørgen Abildgaard, projektchef, Klimasekretariatet, Københavns Kommune
  - Anders Mynster, afdelingschef for IoT, Teknologi og Arkitektur, Force Technology
  - Henrik Wej Petersen, Udviklingsdirektør, Andel samt direktør, SEAS-NVE Udelys
 • 11:10 Q&A
 • 11:20 Afrunding af dagen v. Mandag Morgen

Oversigt

Opbyggelsen af smarte og bæredygtige byer og samfund kræver, at digitalisering og data går på tværs af alle sektorer, og det stiller samfundet overfor helt nye udfordringer, men også muligheder.

Danmark har derfor brug for en ny dagsorden for digital udvikling, men den bør stå på et fælles grundlag, der er tæt knyttet til udviklingen i EU og med FN’s bæredygtighedsmål for øje. Dansk Standard er med udgangspunkt i danske interesser og de globale dynamikker ved at udarbejde en dansk guide for smarte og bæredygtige byer og samfund. Guiden giver kommuner, virksomheder og andre aktører vejledning til, hvordan samfundet, kommuner og virksomheder bør indrette og organisere sig omkring digitalisering og data. I kort form kommer den med anbefalinger for både teknik og ledelse og peger fremad mod det næste fælles ryk, i Danmark, i Europa og i verden - når det gælder om at nå vores sociale, økonomiske og miljømæssige mål - nemlig at blive i stand til at udnytte data intelligent på tværs af sektorer.

På dette webinar vil vi fokusere på, med udgangspunkt i den nye guide, hvordan vi får sat fælles prioriteter og positioner i en sammenhæng, så vi får et oplyst grundlag at handle på. Alt behøver ikke nødvendigvis at være koordineret i detaljen, men de mange aktiviteter skal arbejde mod samme mål – et bedre, stærkere og mere bæredygtigt, digitalt Danmark.

Webinaret arrangeres af Dansk Standard i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Smart City Cluster Denmark og medlemmerne af standardiseringsudvalget S-491 Bæredygtige byer og Samfund.

Det får du ud af det

 • Viden om smarte og bæredygtige byer og samfund fra nøglepersoner på området
 • Indblik i den kommende Guide for Bæredygtig, digital omstilling i Danmark
 • Mulighed for at deltage i diskussionen om fælles prioriteter og positioner.

Målgruppe

Arrangementet henvender sig til beslutningstagere i offentlige og private organisationer og virksomheder, men webinaret er åbent og interessant for alle, der ønsker at blive klogere på digital, bæredygtig omstilling i Danmark samt smarte og bæredygtige byer og samfund.

Kontakt

Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Signe Annette Bøgh, konsulent i Dansk Standard, på mail sab@ds.dk eller tlf.: 39966228.