DS/PAS 15629:2024

Gør din virksomhed mere modstandsdygtig – værktøjer til analyse og udvikling af modstandsdygtighed

Oversigt

Virksomheder skal forholde sig til globale og lokale kriser og hændelser, der påvirker deres forretning, herunder Coronakrisen, krig i Europa, stigende energipriser og en eskalerende inflation.

Den stigende globalisering har også medført, at mange danske virksomheder ikke kun er sårbare overfor lokale kriser, men at de også skal forholde sig til, hvad der sker rundt omkring i verden. Det gælder også mindre danske virksomheder, der ofte er forbundet til de internationale markeder, f.eks. gennem samarbejdspartnere, leverandører og forsyningskæder. Det er derfor vigtigt, at virksomheder opbygger deres modstandsdygtighed, så de er i stand til at:

  • håndtere en krise og komme ovenpå igen
  • tilpasse sig forandringer i markedet
  • synliggøre muligheder og trusler.

Arbejdet med modstandsdygtighed skal være en del af det daglige arbejde og måden at tænke på i virksomheden, både blandt ledelsen og medarbejderne.

Specifikationen er udarbejdet af Dansk Standard i samarbejde med projektets partnere i modstandsdygtig.dk: Teknologisk Institut , Alexandra Instituttet, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, FORCE Technology og Aarhus Universitet – Institut for Forretningsudvikling samt en række andre bidragsydere. Der skal lyde et stort tak til deres bidrag til specifikationen, der gennem workshops, interviews og skriftlige kommentarer har givet værdifuldt input.

Modstandsdygtig.dk er støttet af Industriens Fond og har til formål at ruste danske SMV’er til potentielle fremtidige kriser ved at øge virksomhedernes modstandsdygtighed.

Udfyld formularen og få adgang til publikationen

DS/PAS 15629:2024