Aktuelt emne

Cirkulær økonomi i byggeriet

Vil du være med til at sætte dagsordenen for den cirkulære omstilling i byggeriet?

Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 procent af samfundets ressource- og energiforbrug og en tredjedel af den samlede danske affaldsmængde. Nu er Danmark gået i spidsen for udviklingen af europæiske løsninger til et cirkulært byggeri, som kan sikre en hurtig og gennemgribende grøn omstilling.

Dansk Standard har nemlig taget initiativ til, at der nedsættes en komité for cirkulær økonomi i byggeriet på europæisk plan, og er blevet udpeget af den europæiske standardiseringsorganisation CEN til at lede og drive denne. Det betyder, at Danmark kommer til at sidde for bordenden ift. udviklingen af fælles europæiske standarder der kan fremme den cirkulære omstilling af byggeri og anlæg og forme fremtidens grønnere marked. Og alle, der gerne vil påvirke de kommende standarder har mulighed for at være med.

Kontakt

Anne Holm Sjøberg
Anne Holm Sjøberg Afdelingschef | Head of Department
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: ahs@ds.dk
T: 39 96 61 45

 

 

 

Standarder kan styrke byggebranchens udvikling dels ved at give de danske virksomheder et forspring ved at skalere de gode danske løsninger til resten af Europa. Dels ved at give redskaber, der kan skabe tillid og troværdighed i markedet bl.a. ved dokumentation af klimaeffekterne."

Anne Holm Sjøberg, Afdelingschef Dansk Standard.

.

 

Udvikling af europæiske standarder indenfor cirkulær økonomi i byggeriet skal sikre: 

Bæredygtigt byggeri

Standarder og bæredygtighed

Alle, der gerne vil have indflydelse på de kommende standarder og være med til at forme fremtidens marked, har mulighed for at deltage i arbejdet.

Deltag i udvalget for bæredygtigt byggeri

Artikler om cirkulært byggeri