Byggeriet står for en stor del af vores samlede energi- og ressourceforbrug. Derfor spiller en bæredygtig udvikling af byggeriet i Danmark en afgørende rolle, hvis vi skal imødekomme de klima- og miljøudfordringer, vi står overfor.
Med over 175.000 beskæftigede er byggeri og anlæg en af de største brancher i landet og et vigtigt erhvervspolitisk område for Danmark med mange små og mellemstore virksomheder.
De fleste standarder er frivillige at anvende, men indgår ofte som en del af aftalegrundlaget mellem bygherren og de udførende. Brugen af standarder gør nemlig samarbejdet mellem parterne meget nemmere; fordi alle så ved, hvad man taler om og hvad der forventes.
Andre standarder er omfattet af kravene i BR18 og de er således obligatoriske at bruge. Det er fx tilfældet med brugen af eurocodes og de tilhørende nationale danske annekser.
Der findes 27.000 gældende standarder i Danmark og cirka 4.000 af dem vedrører byggeri og anlæg. Standarderne bidrager til et fælles sprog og ens retningslinjer, og er dermed med til at forenkle og billiggøre byggeriet.
Der er enormt potentiale i at overgå til cirkulær økonomi indenfor byggeriet, hvis vi skal reducere den samlede CO2-udledning og spare på jordens ressourcer.
Siden 2019 er der sket et paradigmeskift inden for kontrol af bærende konstruktioner, idet det nu er de udførende entreprenører, der skal udføre kontrollen på byggepladserne. Dette skift har medført et behov for en vejledning til udførelse af kont...
Novo Nordisk arbejder strategisk med cirkulær økonomi - og standardisering spiller en vigtig rolle.
I standardserien 81346 gives der referencebetegnelsessystemer til ingeniører, hvilket danner ramme for et fælles sprog på tværs af fag. En revideret udgave af IEC 81346-1 er netop udgivet, og en revideret udgave af ISO 81346-10 forventes udgivet i...
En ny version af standarden DS 447 - Ventilation i bygninger er trådt i kraft d. 1. januar 2022. Standarden er bl.a. revideret i forhold til de nye krav i BR18 og Ecodesign.