Vi har samlet de nationale standarder fra bygningsreglementet i en onlinepakke og dermed gjort din adgang til de gældende nationale standarder lettere.
Med EU's taksonomi indføres der et system, der fastsætter om og i hvilket omfang en aktivitet betragtes at være miljømæssigt bæredygtig.
I denne casesamling finder du best practice eksempler og ny viden om design for adskillelse og tilpasningsløsninger.
Vil du være med til at sætte dagsordenen for den cirkulære omstilling i byggeriet?
Med over 175.000 beskæftigede er byggeri og anlæg en af de største brancher i landet og et vigtigt erhvervspolitisk område for Danmark med mange små og mellemstore virksomheder.
De fleste standarder er frivillige at anvende, men indgår ofte som en del af aftalegrundlaget mellem bygherren og de udførende. Brugen af standarder gør nemlig samarbejdet mellem parterne meget nemmere; fordi alle så ved, hvad man taler om og hvad der forventes.
Andre standarder er omfattet af kravene i BR18 og de er således obligatoriske at bruge. Det er fx tilfældet med brugen af eurocodes og de tilhørende nationale danske annekser.
Der findes 36.000 gældende standarder i Danmark og cirka 4.000 af dem vedrører byggeri og anlæg. Standarderne bidrager til et fælles sprog og ens retningslinjer, og er dermed med til at forenkle og billiggøre byggeriet.
Fremtidens bygninger og anlæg skal være mere fleksible, så de nemt kan skilles ad og tilpasses eller omdannes til noget andet, hvis der er behov for det. Og netop det kan standarden ’Design med henblik på afmontering og tilpasning’ hjælpe kommuner...
Fem nye taskgrupper er netop nedsat af den danskledede EU-komité, CEN/TC 350/SC1, for at sætte gang i udviklingen af europæiske standarder for cirkulær økonomi i byggeriet. Arbejdet skal fremme omstillingen til lavere miljø- og klimaaftryk samt et...
Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om det igangværende arbejde med revisionen af en Eurocode for trækonstruktioner.
EU-taksonomien stiller store krav til virksomheder, men der følger også masser af fordele med taksonomien, såsom konkrete miljømål, absolutte kriterier og transparens på tværs af landegrænser.