Aktuelt emne

Grøn omstilling i Det Blå Danmark

Også i de maritime erhverv er der fokus på grønnere og mere ressourceeffektive løsninger. Skibe er nogle af de store syndere, når det kommer til udledning af miljøskadelige luftarter. Det skyldes i høj grad det svovlholdige brændstof, der holder mange skibe i gang.

FN’s søfartsorganisation, IMO, har vedtaget, at skibe fra 1. januar 2020 højst må lukke 0,5 % svovl ud af skorstenen, hvor kravet indtil videre har været 3,5 %. Det sker som led i en klimastrategi, der skal forbedre søfartbranchens overordnede klimapåvirkning.

Det nye krav er en milesten for den grønne omstilling indenfor skibsfart, men rejser også spørgsmålet om, hvordan branchen imødekommer kravene. En udbredt løsning - og allerede eksisterende teknologi - er de såkaldte scrubbere, der kan ’rense’ røgen fra skibet.

Et afgørende element i overgangen til de nye krav er dokumentation. Her kommer standarder ind i billedet. Standarder gør det nemlig muligt at dokumentere, at skibene rent faktisk ikke udleder mere end 0,5 % svovl. Udvalget for skibs- og marineteknologi i Dansk Standard arbejder kontinuerligt med at understøtte de funktionelle krav i IMO’s konventioner herunder også de nye krav om svovlgrænsen.

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Artikler om grøn omstilling