Transport og søfart

Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og der findes flere end 300 standarder inden for det maritime erhverv. Dertil kommer en lang række standarder på transportområdet, der dækker over alt fra lufthavnsudstyr til postservice.

Udvalg om transport og søfart

Om transport og søfart

Standarder indenfor transport og søfart dækker over alt fra standarder for intelligente transportsystemer, over standarder for lufthavnsudstyr til standarder for containere og veksellad.

Fælles for standarderne indenfor transport og søfart er, at de alle relaterer sig til transportbranchen, som bl.a. dækker over søfart, flytransport, jernbaner og anden gods- og varetransport. Området dækker således både over tekniske standarder såsom klassifikation af brændstof til skibe og servicestandarder for postområdet.

Som en af verdens største søfartsnationer er et af de helt store standardiseringsmæssige fokusområder i Danmark søfart. Branchens interesser varetages i Dansk Standards udvalg for skibs- og marineteknologi. Udvalget er ansvarligt for flere end 300 standarder indenfor design, konstruktionselementer, udstyrsdele, udstyr, metoder og teknologi samt standarder indenfor miljømæssige forhold.

I fokus 
Grøn omstilling i det blå Danmark

Også i de maritime erhverv er der fokus på grønnere og mere ressourceeffektive løsninger. Skibe er en af de store syndere, når det kommer til udledning af miljøskadelige luftarter. Det skyldes i høj grad det svovlholdige brændstof, der holder mange skibe i gang.

Seneste artikler om transport og søfart

15. juli 2020

Nu skal der sættes standarder for hyperloop

Fremtidens standarder for hyperloop bliver sat nu og danske interessenter har mulighed for at deltage i arbejdet og dermed få indflydelse på de kommende fælles europæiske rammer for teknologien.

24. april 2019

Derfor kan du roligt tage cyklen

Danmark er verdenskendt som cykelnation. Cyklen udgør en central rolle i vores valg af transport. Det er godt for både miljøet og for vores sundhed.

25. marts 2019

Nu skal der sættes fælles standarder for elektriske løbehjul

Elektriske løbehjul, hoverboards og andre personlige transportmidler har gjort deres indtog på cykelstier og veje rundt om i hele landet. Derfor skal der nu laves fælles internationale retningslinjer på området.

21. februar 2019

Et tryk på knappen og du er kørende

De færreste kan efterhånden huske det manuelle håndtag, som åbner og lukker vinduerne i ældre biler - i dag kan vi nemlig åbne og lukke vinduerne blot med et tryk på en knap.