Transport og søfart

Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og der findes flere end 300 standarder inden for det maritime erhverv. Dertil kommer en lang række standarder på transportområdet, der dækker over alt fra lufthavnsudstyr til postservice.

Udvalg om transport og søfart

Om transport og søfart

Standarder indenfor transport og søfart dækker over alt fra standarder for intelligente transportsystemer, over standarder for lufthavnsudstyr til standarder for containere og veksellad.

Fælles for standarderne indenfor transport og søfart er, at de alle relaterer sig til transportbranchen, som bl.a. dækker over søfart, flytransport, jernbaner og anden gods- og varetransport. Området dækker således både over tekniske standarder såsom klassifikation af brændstof til skibe og servicestandarder for postområdet.

Som en af verdens største søfartsnationer er et af de helt store standardiseringsmæssige fokusområder i Danmark søfart. Branchens interesser varetages i Dansk Standards udvalg for skibs- og marineteknologi. Udvalget er ansvarligt for flere end 300 standarder indenfor design, konstruktionselementer, udstyrsdele, udstyr, metoder og teknologi samt standarder indenfor miljømæssige forhold.

I fokus 
Grøn omstilling i det blå Danmark

Også i de maritime erhverv er der fokus på grønnere og mere ressourceeffektive løsninger. Skibe er en af de store syndere, når det kommer til udledning af miljøskadelige luftarter. Det skyldes i høj grad det svovlholdige brændstof, der holder mange skibe i gang.

Seneste artikler om transport og søfart

19. november 2020

Nu går standardiseringsarbejdet i gang for cykler og elcykler

Udviklingen af cykler er gået hurtigt de senere år – især pga. diverse sportscykler og eldrevne cykler, som også inkluderer eldrevne ladcykler. Hertil kommer også andre eldrevne personlige transportmidler (PeTs – Personal e-Transporters) såsom seg...

10. november 2020

Hvad kan standarder for vedligehold bruges til?

Få hjælp med håndbog fra Dansk Standard og 4 webkurser fra Den Danske Vedligeholdelse.

09. oktober 2020

Ny standard skal kaste lys over maritimt udstyrs energieffektivitet

Energieffektivitet er helt afgørende indenfor søfart – både af hensyn til pengepungen og af hensyn til hele den store dagsorden for grøn omstilling.

15. juli 2020

Nu skal der sættes standarder for hyperloop

Fremtidens standarder for hyperloop bliver sat nu og danske interessenter har mulighed for at deltage i arbejdet og dermed få indflydelse på de kommende fælles europæiske rammer for teknologien.