Handels- og licensbetingelser

Handels- og licensbetingelser Dansk Standards webshop.

Produktet

Dansk Standards webshop indeholder information og metadata om udgivne DS-publikationer som fx omfatter Danske Standarder og offentliggjorte forslag til Danske Standarder. Endvidere er der medtaget information om ophævede DS-publikationer samt eventuelle erstatninger. Det er desuden muligt at læse de første sider af de fleste DS-publikationer i et ”preview” i PDF- eller HTML-format for yderligere information om indholdet.

Herudover kan ISO- og IEC-standarder, som ikke er adopteret af Dansk Standard, samt standarder udgivet af ASTM (American Society for Testing and Materials) købes i webshoppen.

Copyright og brugerlicenser

Dansk Standard har copyright på alle Danske Standarder, som implementerer Internationale eller Europæiske Standarder. Dansk Standard har endvidere ophavsretten til alle Danske Standarder, som er udarbejdet af Dansk Standard, eller er oversættelser af Internationale eller Europæiske Standarder. Ved køb af en DS-publikation opnås alene retten til enkeltbrugerlicens.

Dansk Standard er fuldt ud forpligtet til at sikre den digitale sikkerhed for brug af standarder ift. europæiske og internationale regler for salg og distribution af standarder. Derfor beskyttes alle elektroniske versioner af dokumenterne således, at kunderne er sikre på at overholde Dansk Standards copyright og intellektuelle ejendomsrettigheder. Dette gøres ved brug af Digital Right Management-systemet ”FileOpen”.

Læs mere om digitale rettigheder og FileOpen her.

Ved køb af alle standarder i elektronisk form, som er tilgængelig i webshoppen, opnås alene rettigheden til brug af en enkeltbrugerlicens. opnår alene retten til at downloade og udskrive standarden til eget brug.

Hvis en virksomhed ønsker intern adgang til standarder eller andre DS-publikationer for flere brugere/medarbejdere (flerbrugerlicens), skal der indgås en separat licensaftale med Dansk Standard. Læs mere om dette her.

Ønskes det at gengive tekst, illustrationer, tegninger mv. fra Danske Standarder, herunder Europæiske og Internationale Standarder eller andre DS-publikationer, kan dette kun gøres, såfremt Dansk Standard giver tilladelse til gengivelsen. Læs mere om gengivelse her.

Levering

Alle bestillinger ekspederes senest følgende hverdag fra modtagelse af betalingen/bestillingen. Hvis DS-publikationen ikke kan leveres inden for 24 timer, vil kunden så vidt muligt blive kontaktet og få besked om en formodet leveringsdato.

For de fleste DS-publikationer kan det vælges, om publikationen bliver leveret elektronisk eller i hardcopy. Herudover leveres udvalgte DS-publikationer i andre formater afhængigt af indhold.

Hardcopy

Hardcopy leveres som udgangspunkt den følgende hverdag, efter ordren er modtaget. Dette forudsætter dog, at modtageren har leveringsadresse i Danmark, og at ordren er modtaget inden kl. 12.00 samme dag. Ved større ordrer i hardcopy, fx flere eksemplarer af samme DS-publikation, vil levering ske inden for 5 hverdage, medmindre andet er aftalt. Dansk Standard benytter kurér ved fremsendelse af hardcopy.

Elektronisk

DS-publikationer bestilt som download vil være tilgængelige i downloadområde, inden for 15 minutter efter købet er gennemført. Ligeledes vil levering af standarder pr. e-mail blive afsendt, inden for 15 minutter efter købet er gennemført.

For at gennemføre køb af DS-publikationer, skal man oprette en profil på webshop.ds.dk

Hvis der inden køb ikke er oprettet en profil på webshop.ds.dk, vil DS-publikationen være tilgængelig i downloadområdet i højst 10 dage fra det tidspunkt, ordren blev gennemført.

Alle ordrer vil blive behandlet i henhold til Dansk Standards kvalitetsstyrings- og miljøledelsessystemer, som er certificeret efter DS/EN ISO 9001:2015 og DS/EN ISO 14001:2015.

Priser

Priser angivet i webshoppen findes eksklusive og inklusive moms. Alle ordrer, uanset om publikationen leveres elektronisk eller i hardcopy, pålægges et administrationstillæg på DKK 30,-. Derudover pålægges relevante ordre forsendelsesomkostninger. Dansk Standard tager forbehold for fejl og ændringer i den angivne information og priser.

Returnering

DS-publikationer, som er købt og leveret i elektronisk form, tages ikke retur. Udenlandske publikationer og standarder, som ikke er adopteret af Dansk Standard, tages ikke retur.

Såfremt DS-publikationen er købt i fysisk form, og denne er beskadiget under forsendelsen, kan publikationen returneres, hvorefter der vil blive fremsendt en ny. Det samme gælder, i tilfælde af at kunde har modtaget en forkert DS-publikation.

I tilfælde af fejlbestillinger er kunden velkommen til at kontakte Dansk Standards Salg og Kundeservice for hjælp og vejledning til verificering af den relevante DS-publikation. DS-publikationer, der er fejlbestilt tages ikke retur.

Hvis der i særtilfælde aftales returnering med Dansk Standard af køb af DS-publikationer, som fx håndbøger mv. i fysisk form, pålægges der altid et gebyr på DKK 50,- pr. returneret publikation.

Hvis der i særtilfælde aftales returnering med Dansk Standard, pålægges kunden at afholde omkostninger til returforsendelse af varen.

For privatkunder gælder bestemmelserne i henhold til dansk lovgivning om returret ved bestillinger via e-handel. Dette betyder, at DS-publikationer kan returneres senest 14 dage efter modtagelsen, såfremt ordren er modtaget via vores webshop, og publikationen ikke er elektronisk åbnet. Dansk Standard kan spore åbninger af filer via DRM.

Indsamling, opbevaring og brug af personoplysninger

Vores generelle politikker for personoplysninger kan ses her.

Klager

Alle klager, der modtages skriftligt, vil blive besvaret inden for 10 arbejdsdage. Mundtlige klager vil så vidt muligt blive behandlet af den medarbejder, der modtager klagen, eller af dennes overordnede.

Anonyme klager behandles ikke.

Betalingsmetoder

Det er muligt at betale med følgende betalingskort.

  • Dankort
  • VISA
  • MasterCard
  • MobilePay.

Hvis du er registreret som erhvervskunde med dansk CVR-nummer hos Dansk Standard, har du også mulighed for at vælge betaling med faktura.

Faktura sendes efter levering til valgt faktureringsadresse som PDF eller via EAN.

Kontakt

SALG
SALG Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 16.00. Fredag 8.30 15.00
Salg og Kundeservice
E: dssalg@ds.dk
T: 39 96 61 31