Kundeservice og salg

Digitale rettigheder og FileOpen

Dansk Standard benytter et DRM-system, Digital Rights Management, til sikring af vores ophavsrettigheder ved salg af standarder i elektronisk form.

Kontakt kundeservice og salg

For at kunne åbne elektroniske PDF (enkeltbrugerlicens) dokumenter købt hos Dansk Standard er det derfor nødvendigt, at du har installeret programmet FileOpen på din pc. Programmet linkes der automatisk til ved køb af et elektronisk PDF (enkeltbrugerlicens) dokument.
Det er kun første gang, du modtager et dokument elektronisk, du har behov for at installere programmet. Derudover skal du have installeret Adobe Reader® eller tilsvarende.

FileOpen er et plug-in, der benyttes til læsning af krypterede filer. Det er certificeret af Adobe® og udgør ingen sikkerhedsrisiko for din computer.

Vejledning til åbning af elektroniske dokumenter købt hos Dansk Standard

  1. Download og installer Adobe Acrobat Reader
   Adobe Acrobat Reader 9.0 (eller nyere) eller nyere kan benyttes til læsning af pdf-dokumentet. Adobe Actrobat Reader kan hentes gratis på Adobes hjemmeside: https://get.adobe.com/dk/reader/

  2. Download og installer plugin
   For at åbne elektroniske dokumenter købt hos Dansk Standard er det nødvendigt at installere FileOpen. FileOpen kan downloades og installeres her: http://plugin.fileopen.com/

  3. Åbn dokumentet med Adobe Acrobat / Reader
   Hvis der vises en fejlmeddelelse ved åbning af dokument, kan årsag ses under vores FileOpen FAQ.

Systemkrav

 • Windows 10 eller nyere, Server 2016 eller nyere / Mac OS X 10.9 eller nyere / IOS 10.3 eller nyere / Android 2.2+ eller nyere.
  Adobe Reader Acrobat 9.0 eller nyere eller tilsvarende
  Javascript
  FileOpen

Rettigheder og FileOpen

For at kunne åbne din PDF (enkeltbrugerlicens) dokument købt hos Dansk Standard er det nødvendigt, at du har installeret programmet FileOpen på din pc. Det skyldes, at Dansk Standard benytter et DRM-system, Digital Rights Management, til sikring af vores ophavsrettigheder ved salg af standarder i elektronisk form, PDF (enkeltbrugerlicens).

 • FileOpen er et plug-in, der benyttes til læsning af krypterede filer. Det er certificeret af Adobe® og udgør ingen sikkerhedsrisiko for din computer.
 • dokumentet bliver vandmærket med firmanavn og adresse
 • dokumentet er låst for kopiering af tekst
 • dokumentet kan højst printes i 2 eksemplarer
 • dokumentet kan åbnes på 2 enheder per brugerlicens.  
  Brugerlicensen kan nulstilles, hvorefter dokumentet kan åbnes på 2 vilkårlige enheder. Brugerlicensen kan kun nulstilles fra de enheder hvor dokumentet er åbnet fra. 

Brugen af FileOpen har ingen betydning for en købt standard i forhold til Dansk Standards eksisterende ophavsrettigheder.

Benytter du Citrix eller lignende systemer og standarden ikke kan åbnes, kan det oftest løses ved at åbne standarden fra din lokale enhed.

Unlock Document License

Har du brug for at flytte din licens til en anden computer, kan du benytte programmet Unlock Document License. Dette kan være nødvendigt i tilfælde, hvor du skifter computer. Du bør også sørge for at oplåse og flytte din licens, når du planlægger:

 • installerer ny hardware på din pc
 • reinstallerer, opdaterer eller opgraderer dit styresystem
 • skifter pc

Det er vigtigt, at du oplåser din licens, inden du flytter dokumentet.

Bemærk, Unlock Document License fungerer kun på Windows og kun på DS-implementerede standarder.

Læs mere om Unlock Document License

Kontakt Salgsafdelingen ved spørgsmål om nulstilling af standard
https://www.ds.dk/da/kundeservice

Support og spørgsmål

Dansk Standard vil naturligvis yde support og være behjælpelig med afklaring af spørgsmål. Vi yder dog ikke support på installation og brug af FileOpen på Linux.

Kontakt

SALG
SALG Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 16.00. Fredag 8.30 15.00
Salg og Kundeservice
E: dssalg@ds.dk
T: 39 96 61 31