Maskinmestrenes Forening bliver klædt på til standardiseringsverdenen

30. november 2016

Maskinmestrenes Forening bliver klædt på til standardiseringsverdenen

Maskinmestrenes Foreningens medlemmer har gennem en partnerskabsaftale med Dansk Standard mulighed for at få bedre indsigt i danske og internationale standarder og dermed gøre det lettere at udvikle, producere og vedligeholde produkter og løsninger. På første netværksmøde var agendaen, hvorledes ledelsesstandarder kan bidrage til en øget værditilvækst i virksomheden.

Dansk Standard har netop holdt et arrangement for medlemmer i netværket Energi og HSEQ, Maskinmestrenes Forening, som en del af foreningens partnerskabsaftale med Dansk Standard. Formålet med det første arrangement ud af flere var at give medlemmerne en kort introduktion til arbejdet i et standardiseringsudvalg, DS-universet og konkret hvordan ledelsesstandarderne for energiledelse (ISO 50001), miljøledelse (ISO 14001), arbejdsmiljøledelse (OHSAS 18001/ISO 45001) og kvalitetsledelse (ISO 9001), kan skabe merværdi i virksomheden.

- Vi vil gerne klæde folk bedre på, så de ved, hvad de kan bruge standarder til. Vi ved, at mange små og mellemstore virksomheder savner mere viden om den konkrete værdi, der følger med at anvende internationale standarder. Arrangementet var første skridt mod et tættere samarbejde om at dele viden om relevante standarder, fortæller kommerciel direktør i Dansk Standard Jens Heiede.

Sparring og viden

Blandt deltagerne, var der enighed om, at der var relevant viden og god sparring at hente ved arrangementet:

- Det var rart at få talt med nogle andre i samme situation, man kan ofte føle sig alene i sin virksomhed. Der er meget at hente i standarderne. Vi skal ikke selv bruge tid på at skrive noget tilsvarende. Og så er de skrevet af folk med høj faglig indsigt. Jeg oplever også, at det er en kæmpe fordel for leverandørerne, fordi det er det samme, de skal forholde sig til hver gang

Mads Ubbe Beier
Property Manager
Telenor Group

Også Niels-Erik Kejlskov fra Kaltech Gearservice gik hjem med ny viden:

- Vi er i gang med at implementere ISO 14001 og ISO 18001/45001, og derfor var det rart at komme i gang i et netværk og trække på nogle erfaringer. Det er altid godt at høre, hvordan andre gør, og hvordan de griber de samme problemstillinger an. Der var mange forskellige folk, som var interessante, fortæller Niels-Erik Kejlskov, produktchef hos Kaltech Gearservice.

Konkrete initiativer til medlemmerne

Formand Per Jørgensen fra Maskinmestrenes Forening glæder sig over foreningens nye samarbejdsaftale med Dansk Standard.

- Samarbejdsaftalen i sig selv er blot en hensigtserklæring, nu skal der følges op med konkrete aktiviteter der er til gavn for vore medlemmer. Maskinmestrenes Forening varetager således over 12.000 medlemmers interesser nationalt og internationalt gennem samarbejde med en lang række organisationer og ved at være repræsenterede i råd, nævn og udvalg, der har indflydelse på forhold omkring maskinmestrenes virke. Derfor er vi også glade for dette tættere samarbejde med Dansk Standard, siger formanden og understreger, at det er naturligt for foreningen, at indgå en samarbejdsaftale med af Dansk Standard:

- Som Danmarks officielle standardiseringsorganisation skal Dansk Standard være på forkant med og udvikle de nationale og internationale standarder som vore medlemmer arbejder med, og desuden faciliterer de også standardiseringsudvalgene, siger Per Jørgensen.

Han håber, at samarbejdet vil give medlemmerne en større indsigt i danske og udenlandske standarder og dermed gøre det lettere at udvikle, producere og vedligeholde produkter og løsninger.

- Det bør også kunne gøre det nemmere at samarbejde med andre organisationer, virksomheder og leverandører, fordi man ved, hvad man har at forholde sig til, siger Per Jørgensen.  

Se også

Ny standard for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø gør markedet sundere

29. november 2023

Ny standard for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø gør markedet sundere

En standard, der blev udgivet for første gang sidste år for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø, er lige blevet harmoniseret under både maskindirektivet og ATEX-direktivet.

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

08. juni 2023

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

Se eller gense Dansk Standards maskindag, og få overblik over de nye regler i den nye maskinforordning fra Sikkerhedsstyrelsen. 

Er du klar til den nye maskinforordning?

24. april 2023

Er du klar til den nye maskinforordning?

Maskindirektivet har gennemgået en omfattende revision og bliver snart erstattet af en ny maskinforordning, som indeholder en række ændringer og nye krav, der vil få betydning for maskinindustrien.

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

11. november 2022

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

Dansk Standard tilbyder nu et onlinekursus om CE-mærkning. Kurset retter sig mod begyndere inden for CE-mærkning, som gerne vil vide, hvad det indebærer, og hvordan man får det.