Nye standarder for kosttilskud skal beskytte sportsfolk mod doping

18. maj 2017

Nye standarder for kosttilskud skal beskytte sportsfolk mod doping

Kosttilskud udgør en risiko for utilsigtet doping. Derfor skal der nu laves fælles standarder på området.

- Kosttilskud udgør en væsentlig risiko, når det handler om uønsket doping, fordi råvarerne kan være forurenede eller indeholde sporstoffer fra ulovlig produktion. Ved at lave fælles europæiske standarder på området kan sportsfolk tage kosttilskud med en garanti om, at produkter, der lever op til standarderne, ikke indeholder stoffer, der står på Dopinglisten, siger Carina Dalager, seniorkonsulent i Dansk Standard

Standarderne skal således sikre personer, der dyrker sport eller fysisk aktivitet, mod at indtage dopingstoffer gennem kosttilskud og lignende sportsprodukter. Samtidigt skal de give en best-practice-ramme for producenter af kosttilskud til sportsfolk, så de har et dokumenteret grundlag for at sikre deres produkter mod doping i overensstemmelse med europæiske og internationale målsætninger på området.

Der er gode muligheder for at få dansk indflydelse på de kommende standarder, hvilket vil være en fordel både for danske sportsudøvere og for danske producenter af kosttilskud. Ved at være med til at sætte rammerne og dermed påvirke fremtidens markedskrav vil danske virksomheder, der i forvejen har ry for at levere produkter af høj kvalitet, nemlig få lettere ved at afsætte og eksportere deres produkter. Lande som Frankrig, Rumænien, Cypern, Spanien og Italien har allerede tilkendegivet, at de vil deltage aktivt i standardiseringsarbejdet.

- Hvis Danmark er med fra start, kan vi få en aktiv rolle og sikre vigtige danske fingeraftryk på de europæiske standarder, der kommer til at sætte fremtidens markedskrav inden for anti-doping ved indtag af kosttilskud. Jeg håber derfor, at danske producenter og organisationer med viden på området vil deltage i arbejdet med udviklingen af standarderne.

Carina Dalager
Seniorkonsulent
Dansk Standard

Udviklingen af de europæiske standarder inden for anti-doping ved indtag af kosttilskud begynder i løbet af sensommeren 2017. Alle med interesse og viden på området kan deltage i arbejdet og dermed få indflydelse på standarderne.

 

Kontakt