Digital adgang til standarder for elsikkerhed: ”Det er nemt og smart”

04. september 2017

Digital adgang til standarder for elsikkerhed: ”Det er nemt og smart”

Digital og samlet adgang til standarder under elsikkerhedsloven skal gøre det nemmere og billigere for brugerne at få adgang til de nye standarder i de nye bekendtgørelser for el-sikkerhed. EKJ Rådgivende Ingeniører har købt den digitale løsning – det har gjort hverdagen nemmere.

Den 1. juli trådte flere at de nye bekendtgørelser under el-sikkerhedsloven i kraft. Der er dermed kommet en række nye regler og standarder, man skal forholde sig til, når man beskæftiger sig med el.  

Det kan være en stor mundfuld, og derfor har Dansk Standard skabt en elinstallationspakke, der skal gøre det nemmere og billigere at holde sig opdateret i løbende ændringer og nye gældende standarder. Elinstallationspakken er en licensudgave, hvor man får man online adgang til standarderne, som bliver opdateret automatisk, hvis de bliver erstattet af nye eller der kommer nye til. På den måde er man altid sikker på, at man arbejder efter de rigtige udgaver:

- I licensproduktet er der en redline-funktion, hvor man kan se forskellen fra en tidligere udgave til en ny version. Det er der rigtig mange, der efterspørger. De vil hurtigt kunne gennemskue, hvor der er sket noget nyt i standarden, fortæller siger Mogens Andersen, salgs- og kundechef i Dansk Standard, der har været med til at udvikle produktet.

Slut med at slå op i en bog

EKJ Rådgivende Ingeniører er en af de virksomheder, der har valgt at købe Dansk Standards elinstallationspakke:Fordi vi er gået digitalt på alle de andre standarder, gav det god mening at få elinstallationspakken. Vi bliver jo mere og mere digitale og har brug for online adgang til standarderne. Folk kan ikke længere finde ud af at slå op i en bog.

Jakob Kall
Afdelingsleder
EKJ Rådgivende Ingeniører

- I de gamle papirversioner skrev vi en masse noter, det kan man også sagtens gøre i den digitale version. Det er smart. Og så er det nemmere at finde rundt i den, fordi man også kan søge digitalt, siger Jakob Kall og forstætter:

- Det betyder også, at når vi ansætter nye folk, kan de få adgang til standarderne meget nemt. Vi skal ikke ud og købe nye standarder. De får bare et login, og så er de online. Det er meget nemt, siger Jakob Kall.  

Et godt tilbud

I udviklingen af elinstallationspakken har det været vigtigt at sikre, at prisen ikke er en hindring for, at danske virksomheder anvender standarderne og sikrer opfyldelse af de nye el-sikkerhedsregler.

- Vi har først og fremmest lavet elinstallationspakken for at gøre det nemt tilgængeligt og billigt for målgruppen, siger Mogens Andersen fra Dansk Standard. Jakob Kall fra EKJ Rådgivende Ingeniører er også tilfreds med prisen:

- Det var jo et rigtig godt tilbud, vi ikke kunne sige nej til. I stedet for at købe de enkelte standarder, kunne vi få dem alle samlet digitalt. Det giver god mening, siger Jakob Kall.

Den nye elsikkerhedslov indeholder flere bekendtgørelser, der trådte i kraft den 1. juli. For de fleste af dem er der en overgangsperiode, der giver lidt tid til at sætte sig ind i tingene.

Bestil eller læs mere om elinstallationspakken

 

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Chefkonsulent | Chief Consultant
International & EU Politik
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

30. oktober 2023

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

Den nye revision indeholder væsentlige ændringer, der afspejler udvalgets arbejde om bl.a. at skabe sikrere stikpropper og stikkon-takter. Standarden er revideret i samarbejde med branchens eksperter og adresserer flere nøgleområder for at sikre s...

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

18. oktober 2023

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har to danske eksperter modtaget pri...

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

06. juni 2023

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

100 eksperter fra 33 lande mødes i den kommende uge i København for at blive enige om kommentarerne til ikke mindre end 73 standardforslag indenfor forbrugersikkerhed i elektriske produkter, som dækker alt lige fra køkkenapparater til elektrisk be...

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

08. maj 2023

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

Se eller gense dette webinar, hvor du får en opdatering på de nyeste vejledninger fra udvalget S-564, som arbejder med elektriske installationer og beskyttelse mod elektriske stød, samt en mulighed for at få afklaret forståelsesmæssige problematik...