Digital adgang til standarder for elsikkerhed: ”Det er nemt og smart”

04. september 2017

Digital adgang til standarder for elsikkerhed: ”Det er nemt og smart”

Digital og samlet adgang til standarder under elsikkerhedsloven skal gøre det nemmere og billigere for brugerne at få adgang til de nye standarder i de nye bekendtgørelser for el-sikkerhed. EKJ Rådgivende Ingeniører har købt den digitale løsning – det har gjort hverdagen nemmere.

Den 1. juli trådte flere at de nye bekendtgørelser under el-sikkerhedsloven i kraft. Der er dermed kommet en række nye regler og standarder, man skal forholde sig til, når man beskæftiger sig med el.  

Det kan være en stor mundfuld, og derfor har Dansk Standard skabt en elinstallationspakke, der skal gøre det nemmere og billigere at holde sig opdateret i løbende ændringer og nye gældende standarder. Elinstallationspakken er en licensudgave, hvor man får man online adgang til standarderne, som bliver opdateret automatisk, hvis de bliver erstattet af nye eller der kommer nye til. På den måde er man altid sikker på, at man arbejder efter de rigtige udgaver:

- I licensproduktet er der en redline-funktion, hvor man kan se forskellen fra en tidligere udgave til en ny version. Det er der rigtig mange, der efterspørger. De vil hurtigt kunne gennemskue, hvor der er sket noget nyt i standarden, fortæller siger Mogens Andersen, salgs- og kundechef i Dansk Standard, der har været med til at udvikle produktet.

Slut med at slå op i en bog

EKJ Rådgivende Ingeniører er en af de virksomheder, der har valgt at købe Dansk Standards elinstallationspakke:Fordi vi er gået digitalt på alle de andre standarder, gav det god mening at få elinstallationspakken. Vi bliver jo mere og mere digitale og har brug for online adgang til standarderne. Folk kan ikke længere finde ud af at slå op i en bog.

Jakob Kall
Afdelingsleder
EKJ Rådgivende Ingeniører

- I de gamle papirversioner skrev vi en masse noter, det kan man også sagtens gøre i den digitale version. Det er smart. Og så er det nemmere at finde rundt i den, fordi man også kan søge digitalt, siger Jakob Kall og forstætter:

- Det betyder også, at når vi ansætter nye folk, kan de få adgang til standarderne meget nemt. Vi skal ikke ud og købe nye standarder. De får bare et login, og så er de online. Det er meget nemt, siger Jakob Kall.  

Et godt tilbud

I udviklingen af elinstallationspakken har det været vigtigt at sikre, at prisen ikke er en hindring for, at danske virksomheder anvender standarderne og sikrer opfyldelse af de nye el-sikkerhedsregler.

- Vi har først og fremmest lavet elinstallationspakken for at gøre det nemt tilgængeligt og billigt for målgruppen, siger Mogens Andersen fra Dansk Standard. Jakob Kall fra EKJ Rådgivende Ingeniører er også tilfreds med prisen:

- Det var jo et rigtig godt tilbud, vi ikke kunne sige nej til. I stedet for at købe de enkelte standarder, kunne vi få dem alle samlet digitalt. Det giver god mening, siger Jakob Kall.

Den nye elsikkerhedslov indeholder flere bekendtgørelser, der trådte i kraft den 1. juli. For de fleste af dem er der en overgangsperiode, der giver lidt tid til at sætte sig ind i tingene.

Bestil eller læs mere om elinstallationspakken

 

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Seniorkonsulent | Senior Consultant
Afdeling for international politik og kursus
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

Ny standard skal sikre mere cirkulære forretningsmodeller

13. december 2022

Ny standard skal sikre mere cirkulære forretningsmodeller

Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye sta...

Ny revision af grundlæggende standardserie for funktionssikkerhed

09. november 2022

Ny revision af grundlæggende standardserie for funktionssikkerhed

Startskuddet er gået til revisionen af den mest omfattende, horisontale publikation om elektrotekniske sikkerhedskritiske styrekredse, DS/EN IEC 61508-serien. Standardserien udgør et fundament for sikkerheden på alverdens små og store produkter og...

Magnetiske materialer skal hjælpe den bæredygtige udvikling på vej

08. november 2022

Magnetiske materialer skal hjælpe den bæredygtige udvikling på vej

Et nyt dansk udvalg for magnetiske legeringer og stål skal være med til at udvikle internationale standarder for metoder og materialetyper for magnetiske materialer. Danske eksperter og interessenter på området har mulighed for at deltage i udvikl...

27. oktober 2022

Introduktion til referencebetegnelser – få et fælles sprog

Se eller gense webinaret om introduktion til referencebetegnelser. Webinaret giver dig den nyeste viden på området samt de nye, potentielle anvendelsesmuligheder, som ISO/IEC 81346-standarden tilbyder inden for bl.a. digitale tvillinger, big data,...