Standarder skaber værdi og konkurrencefordele for virksomheder

25. november 2019

Standarder skaber værdi og konkurrencefordele for virksomheder

Mange danske virksomheder bruger standarder og arbejder aktivt med at udvikle dem. Standarder sikrer blandt andet høj kvalitet, tillid og transparens i forhold til virksomheders produkter. De skaber adgang til nye markeder og giver virksomheder mulighed for at påvirke udviklingen i deres industri.

Mange af Danmarks store og succesfulde virksomheder anvender i dag standarder. En del af virksomhederne deltager også aktivt i udviklingen af dem.

Det er dog endnu ikke alle virksomheder, der er klar over, hvorfor standarder er en fordel for forretningen.

Læs her, hvordan standarder skaber værdi for tre af Danmarks succesrige virksomheder:

Grundfos: Standarder letter arbejdet med compliance

Det er en kerneværdi for Grundfos, at virksomhedens produkter har høj troværdighed og overholder lovgivningen – og det kan standarder være med til at sikre. Med standarder ved hånden kan Grundfos let dokumentere, at kvaliteten, produktsikkerheden og energieffektiviteten er i orden, når virksomheden eksporterer til udlandet.

De internationale standarder hjælper også Grundfos med at navigere rundt i nye markeders produktregler og lovkrav:

”Når vi har ro i maven over, at vores produkter virker, som de skal, og at de overholder lovgivningen i de mange markeder, vi eksporterer til, kan vi fokusere vores energi på det, vi er sat i verden for. Derfor anvender vi altid standarder som reference”, siger Katrina Sonne Einhorn, Director of Standardisation and Product Compliance i Grundfos.

Læs mere: Standarder giver Grundfos adgang til globale markeder

Velux: Standarder skaber tillid og transparens

Uden standarder ville Velux’ kunder have svært ved at sammenligne kvalitet og funktionalitet ved forskellige ovenlysvinduer på markedet. Standarder er et teknisk sprog, der hjælper Velux med at forklare kunderne, hvordan virksomhedens produkter for eksempel kan sikre et sundt indeklima, et godt dagslys, en rimelig temperatur og en god luftkvalitet.

”Når vores produkter lever op til standarder, kan bygherren, ingeniøren og den almindelige boligejer have tillid til, at de modtager produkter, der har præcis den ydeevne, som de forventer. Standarder gør det muligt at sammenligne produkter på de mange forskellige parametre, som kunderne efterspørger i dag”, siger Karsten Duer, som er ansvarlig for Standardisation & Product Regulation i VELUX Gruppen.

Standarder er med til skabe større tillid hos kunderne og mere transparens i markedet. Det giver et mere fair konkurrencegrundlag.

Vestas: Standardiseringsarbejde udvikler industrien

Når Vestas deltager aktivt i udviklingen af nationale, europæiske og internationale standarder, er virksomheden med til at udvikle designprincipper og krav til vindmøller i hele verden. Sådan kan Vestas være med til at skubbe industrien i den rigtige retning:

Vi ønsker at sætte barren højt for, hvordan vi i fremtiden bør udvikle sikre, effektive og bæredygtige vindmøller, der kan gøre vindenergi til en primær energikilde verden over – og det kan vi bidrage til ved at deltage i udviklingen af standarder”, siger Hans-Christoph Paul, Head of External Standards i Vestas.

Internationale standarder er med til at sikre, at Vestas kan sælge sine produkter på verdensplan, uden at skulle designe alle vindmøller specifikt til hvert enkelt markeds særlige krav og regler. Det giver virksomheden større fleksibilitet og mulighed for at udbrede vindenergi til nye markeder.

Læs mere: Vestas driver den grønne omstilling med standarder

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79

Se også

Ny struktur og nye foranstaltninger i ISO/IEC 27001 og 27002

23. maj 2022

Nu er der hjælp at hente for byggeriets aktører til EU’s nye taksonomi om miljømæssig bæredygtighed

EU’s nye taksonomi stiller krav om dokumentation af miljømæssigt bæredygtige investeringer og økonomiske aktiviteter, hvilket vil få betydning for den danske byggesektor. For at give byggeriets aktører en bedre forståelse for taksonomien, har Dans...

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

19. maj 2022

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

Storbritannien har nu sin egen lovgivningsramme for varer. Producenter skal begynde at bruge den britiske overensstemmelsesvurderingsmærkning (UKCA) for at markedsføre varer i Storbritannien (England, Skotland og Wales).

Ny udgave af 81346-1 er netop udgivet

11. april 2022

Et fælles sprog på tværs af fag: Ny udgave af 81346-1 er netop udgivet

I standardserien 81346 gives der referencebetegnelsessystemer til ingeniører, hvilket danner ramme for et fælles sprog på tværs af fag. En revideret udgave af IEC 81346-1 er netop udgivet, og en revideret udgave af ISO 81346-10 forventes udgivet i...

EU-Kommissionens nye standardiseringsstrategi skal styrke Europas globale fingeraftryk

07. februar 2022

EU-Kommissionens nye standardiseringsstrategi skal styrke Europas globale fingeraftryk

Europa-Kommissionen har netop fremlagt en ny standardiseringsstrategi, der skal styrke EU's globale konkurrenceevne samt fremme et modstandsdygtigt, grønt og digitalt indre marked.