Et tryk på knappen og du er kørende

21. februar 2019

Et tryk på knappen og du er kørende

De færreste kan efterhånden huske det manuelle håndtag, som åbner og lukker vinduerne i ældre biler - i dag kan vi nemlig åbne og lukke vinduerne blot med et tryk på en knap.

Det velkendte drej på nøglen i tændingen er efterhånden også ved at gå i glemmebogen for at blive erstattet af en knap. Og det er blot en brøkdel af nye elektroniske løsninger i køretøjer – hvilket også betyder helt nye krav til sikkerheden.

For selvom elektronikken gør betjeningen af bilens funktioner nem og hurtig, kan den også udgøre en sikkerhedsrisiko. 

ISO 26262-serien mindsker risici ved at opsætte retningslinjer og stille krav til den funktionelle sikkerhed for elektroniske og elektriske systemer i moderne køretøjer. 

Funktionel sikkerhed er en integreret del af udviklingen af ethvert bilprodukt: fra specifikation og design til implementering, integration, verifikation, godkendelse og ultimativt produktets frigivelse. Standardserien dækker over hele produktets levetid og inkluderer udvikling, produktion, drift og afvikling. 

ISO 26262-serien er altså et brugbart værktøj ikke bare for producenter i bilindustrien, men for alle implicerede, og kommer i sidste ende forbrugeren til gode ved at sikre, at de elektroniske installationer fungerer på en ufarlig måde.

Vil du vide mere om standarderne for elektroniske installationer i køretøjer? Læs mere på ISO’s hjemmeside: https://www.iso.org/news/ref2358.html

Køb standarden i vores webshop

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79
Ny standard skal sikre mere cirkulære forretningsmodeller

13. december 2022

Ny standard skal sikre mere cirkulære forretningsmodeller

Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye sta...

Ny revision af grundlæggende standardserie for funktionssikkerhed

09. november 2022

Ny revision af grundlæggende standardserie for funktionssikkerhed

Startskuddet er gået til revisionen af den mest omfattende, horisontale publikation om elektrotekniske sikkerhedskritiske styrekredse, DS/EN IEC 61508-serien. Standardserien udgør et fundament for sikkerheden på alverdens små og store produkter og...

Magnetiske materialer skal hjælpe den bæredygtige udvikling på vej

08. november 2022

Magnetiske materialer skal hjælpe den bæredygtige udvikling på vej

Et nyt dansk udvalg for magnetiske legeringer og stål skal være med til at udvikle internationale standarder for metoder og materialetyper for magnetiske materialer. Danske eksperter og interessenter på området har mulighed for at deltage i udvikl...

27. oktober 2022

Introduktion til referencebetegnelser – få et fælles sprog

Se eller gense webinaret om introduktion til referencebetegnelser. Webinaret giver dig den nyeste viden på området samt de nye, potentielle anvendelsesmuligheder, som ISO/IEC 81346-standarden tilbyder inden for bl.a. digitale tvillinger, big data,...