Et tryk på knappen og du er kørende

21. februar 2019

Et tryk på knappen og du er kørende

De færreste kan efterhånden huske det manuelle håndtag, som åbner og lukker vinduerne i ældre biler - i dag kan vi nemlig åbne og lukke vinduerne blot med et tryk på en knap.

Det velkendte drej på nøglen i tændingen er efterhånden også ved at gå i glemmebogen for at blive erstattet af en knap. Og det er blot en brøkdel af nye elektroniske løsninger i køretøjer – hvilket også betyder helt nye krav til sikkerheden.

For selvom elektronikken gør betjeningen af bilens funktioner nem og hurtig, kan den også udgøre en sikkerhedsrisiko. 

ISO 26262-serien mindsker risici ved at opsætte retningslinjer og stille krav til den funktionelle sikkerhed for elektroniske og elektriske systemer i moderne køretøjer. 

Funktionel sikkerhed er en integreret del af udviklingen af ethvert bilprodukt: fra specifikation og design til implementering, integration, verifikation, godkendelse og ultimativt produktets frigivelse. Standardserien dækker over hele produktets levetid og inkluderer udvikling, produktion, drift og afvikling. 

ISO 26262-serien er altså et brugbart værktøj ikke bare for producenter i bilindustrien, men for alle implicerede, og kommer i sidste ende forbrugeren til gode ved at sikre, at de elektroniske installationer fungerer på en ufarlig måde.

Vil du vide mere om standarderne for elektroniske installationer i køretøjer? Læs mere på ISO’s hjemmeside: https://www.iso.org/news/ref2358.html

Køb standarden i vores webshop

 

Kontakt

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

30. oktober 2023

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

Den nye revision indeholder væsentlige ændringer, der afspejler udvalgets arbejde om bl.a. at skabe sikrere stikpropper og stikkon-takter. Standarden er revideret i samarbejde med branchens eksperter og adresserer flere nøgleområder for at sikre s...

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

18. oktober 2023

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har to danske eksperter modtaget pri...

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

06. juni 2023

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

100 eksperter fra 33 lande mødes i den kommende uge i København for at blive enige om kommentarerne til ikke mindre end 73 standardforslag indenfor forbrugersikkerhed i elektriske produkter, som dækker alt lige fra køkkenapparater til elektrisk be...

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

08. maj 2023

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

Se eller gense dette webinar, hvor du får en opdatering på de nyeste vejledninger fra udvalget S-564, som arbejder med elektriske installationer og beskyttelse mod elektriske stød, samt en mulighed for at få afklaret forståelsesmæssige problematik...