21. februar 2019

Et tryk på knappen og du er kørende

De færreste kan efterhånden huske det manuelle håndtag, som åbner og lukker vinduerne i ældre biler - i dag kan vi nemlig åbne og lukke vinduerne blot med et tryk på en knap.

Det velkendte drej på nøglen i tændingen er efterhånden også ved at gå i glemmebogen for at blive erstattet af en knap. Og det er blot en brøkdel af nye elektroniske løsninger i køretøjer – hvilket også betyder helt nye krav til sikkerheden.

For selvom elektronikken gør betjeningen af bilens funktioner nem og hurtig, kan den også udgøre en sikkerhedsrisiko. 

ISO 26262-serien mindsker risici ved at opsætte retningslinjer og stille krav til den funktionelle sikkerhed for elektroniske og elektriske systemer i moderne køretøjer. 

Funktionel sikkerhed er en integreret del af udviklingen af ethvert bilprodukt: fra specifikation og design til implementering, integration, verifikation, godkendelse og ultimativt produktets frigivelse. Standardserien dækker over hele produktets levetid og inkluderer udvikling, produktion, drift og afvikling. 

ISO 26262-serien er altså et brugbart værktøj ikke bare for producenter i bilindustrien, men for alle implicerede, og kommer i sidste ende forbrugeren til gode ved at sikre, at de elektroniske installationer fungerer på en ufarlig måde.

Vil du vide mere om standarderne for elektroniske installationer i køretøjer? Læs mere på ISO’s hjemmeside: https://www.iso.org/news/ref2358.html

Køb standarden i vores webshop

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Presseansvarlig | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39966279