Nye krav til hackersikring af maskiner

10. maj 2019

Nye krav til hackersikring af maskiner

Sikkerhedsstyrelsen har for nyligt afgjort, at maskinfabrikanter har pligt til at sikre, at maskiners sikkerhedsstyresystemer ikke kan hackes.

Der er nye krav til hackersikring af maskiner. Det kan være en udfordring for mange maskinfabrikanter. Men der er hjælp at hente: ISO har udgivet en teknisk rapport om hackersikring og Dansk Standard og Maskinsikkerhed ApS inviterer til gratis informationsmøde om de nye krav.

ISO’s tekniske rapport, ISO TR 22100-4 Hackersikring af maskiner, der udkom sidste år, giver vejledning til maskinfabrikanter i, hvordan man kan få en plan for hackersikring af maskiner. Vejledningen giver ikke løsningen på hackersikringen, men angiver de to første absolut nødvendige skridt:

  1. Risikovurdering: Er vi sårbare, og hvilke konsekvenser kan ramme vores kunder og os?
  2. Hvilke opgaver vil vi som maskinfabrikant selv stå for og hvilke overlader vi til kunden?

”Når maskinfabrikanten skal sikre sin maskines sikkerhedsstyring, vil købere nok også forvente at både drift og data er sikret. Der er således al mulig grund til at sætte sig ind i de nye krav, som vi inviterer til gratis informationsmøde om”, siger Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed, der har repræsenteret Dansk Standard i udarbejdelsen af ISO TR 22100-4.

 

Kontakt

Søren Nielsen
Søren Nielsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: sn@ds.dk
T: 39 96 62 29

Se også

Ny standard for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø gør markedet sundere

29. november 2023

Ny standard for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø gør markedet sundere

En standard, der blev udgivet for første gang sidste år for støvsugere til eksplosionsfarligt miljø, er lige blevet harmoniseret under både maskindirektivet og ATEX-direktivet.

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

08. juni 2023

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

Se eller gense Dansk Standards maskindag, og få overblik over de nye regler i den nye maskinforordning fra Sikkerhedsstyrelsen. 

Er du klar til den nye maskinforordning?

24. april 2023

Er du klar til den nye maskinforordning?

Maskindirektivet har gennemgået en omfattende revision og bliver snart erstattet af en ny maskinforordning, som indeholder en række ændringer og nye krav, der vil få betydning for maskinindustrien.

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

11. november 2022

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

Dansk Standard tilbyder nu et onlinekursus om CE-mærkning. Kurset retter sig mod begyndere inden for CE-mærkning, som gerne vil vide, hvad det indebærer, og hvordan man får det.