Fire danske eksperter får eftertragtet pris

26. oktober 2022

Fire danske eksperter får eftertragtet pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har fire danske eksperter modtaget prisen.

IEC 1906 Award tildeles standardiseringseksperter, der har ydet en unik indsats og opnået ekstraordinære resultater inden for et projekt eller i forbindelse med andre aktiviteter, der bidrager væsentligt til at fremme IEC’s internationale arbejde.

Hele fire danske eksperter modtog i går prisen for deres særlige og engagerede præstationer. Prismodtagerne er blevet indstillet af andre IEC-eksperter - og netop det, at indstillingen kommer fra internationale IEC-kolleger, betyder, at prisen er en stor anerkendelse af de fire danskeres arbejde.

- Internationalt standardiseringsarbejde er vigtigere end nogensinde, hvis vi skal opnå de gode resultater, der gavner vores fælles klode, klima og samfund. Og derfor er jeg utroligt stolt over, at disse fire danskere får denne flotte anerkendelse. Vi kommer jo fra et lille land, hvor det måske ikke er vores størrelse, der tæller, men det gør til gengæld vores indsats og ikke mindst disse fire eksperters særlige indsats, hvilket vidner om de danske eksperters høje niveau og dedikation inden for hver deres felt, siger Jens.

De fire danskere, som i år har fået IEC 1906 Award, er:

Peter Nøhr Larsen, Nilfisk
Peter er nomineret af den tekniske komité TC 59, som beskæftiger sig med ydeevnen for elektriske husholdningsapparater og lignende.

Erik Nielsen, DGS Diagnostics
Erik er nomineret af den tekniske komité for elektroakustik, TC 29.

Kim Nielsen, Rambøll
Kim er nomineret af den tekniske komité TC 114, som beskæftiger sig med bølgeenergi.

Jochen Rainer Cleve, Ørsted
Jochen er nomineret af den tekniske komité TC 88, som beskæftiger sig med vindenergisystemer.

 

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Seniorkonsulent | Senior Consultant
Afdeling for international politik og kursus
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

EU’s strategi for cirkulær økonomi kalder på standarder for genanvendelse af plast

25. oktober 2022

EU’s strategi for cirkulær økonomi kalder på standarder for genanvendelse af plast

Fremtidens standarder for genanvendelse af emballage bliver sat nu – og danske virksomheder kan være med til at udforme dem og dermed få indflydelse på de kommende markedskrav.

Standarder kan være med til at styrke cirkulær plast-økonomi

05. maj 2022

Standarder kan være med til at styrke cirkulær plast-økonomi

Standarder er en forudsætning for effektive og skalerbare løsninger indenfor den cirkulære plast-økonomi. Derfor opfordres industriens eksperter til at være med til at sætte fremtidens standarder på området.

Ny undersøgelse: Standarder for cirkulær økonomi skal gøre plastik bæredygtigt

11. oktober 2019

Ny undersøgelse: Standarder for cirkulær økonomi skal gøre plastik bæredygtigt

Vi bruger det som emballage omkring vores fødevarer, vi putter vores indkøb ned i det på vejen hjem, og vi opbevarer vores madrester i det. Plastik er et materiale med mange funktioner. Desværre er der også en bagside – plastik udgør i dag et kæmp...

Nye standarder skal gøre det nemmere at genanvende plast

27. august 2019

Nye standarder skal gøre det nemmere at genanvende plast

Plastik og mikroplast i naturen er et kæmpe miljøproblem, der bliver ved med at vokse. Nu skal der sættes fælles europæiske miljøstandarder for plast og emballage, der skal hjælpe i kampen mod plastikforurening.