21. september 2023
Med fælles standarder for reduktion af madspild vil det blive lettere at sammenligne og sætte mål på tværs af produktions- og detailvirksomheder, organisationer og lande. Og med Danmark i front sikres et højt ambitionsniveau, og at de danske løsninger (herunder ny teknologi) får lettere adgang til det internationale marked.
Derfor er det helt afgørende, at Dansk Standard har sat sig i spidsen for udviklingen af de internationale (ISO) standarder, herunder et ledelsessystem til reduktion af madspild, der skal sikre en fælles forståelse af, hvad der er madspild, og hvad der er madaffald.
Arbejdet er allerede i gang, og du og din organisation kan være med til at formulere de krav, der vil blive stillet til virksomhederne fremadrettet.
Efter 10 år skal standarden for kvalitetsledelse, ISO 9001, revideres. Den nye udgave ventes at bringe ændringer i ledelseskrav, fokus på teknologi og klima samt en generel forenkling, der skal gøre standarden mere tidssvarende.
Danske virksomheder har nu en unik mulighed for at præge en ny global ledelsesstandard, der skal hjælpe erhvervslivet med at reducere madspild. Standarden, der er i høring, kan blive en fremtidig "license to operate" – og et stærkt værktøj til at...
Den nye ISO 22002-serie giver fælles regler for god hygiejne og sikker håndtering af fødevarer og introducerer for første gang specifikke krav til detail- og grossistled i fødevarekæden.
ISO 9001 er den mest anvendte internationale standard for kvalitetsledelse og fungerer som et strategisk værktøj for organisationer, der ønsker at styrke tilliden i markedet, forbedre interne processer og skabe en mere struktureret kundedialog.