To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

18. oktober 2023

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har to danske eksperter modtaget prisen.

IEC 1906 Award tildeles standardiseringseksperter, der har ydet en unik indsats og opnået ekstraordinære resultater inden for et projekt eller i forbindelse med andre aktiviteter, der bidrager væsentligt til at fremme IEC’s internationale arbejde.

Og i år har to danske eksperter fra samme udvalg fået prisen for deres særlige og engagerede præstationer. Prismodtagerne er blevet indstillet af andre IEC-eksperter - og netop det, at indstillingen kommer fra internationale IEC-kolleger, betyder, at prisen er en stor anerkendelse af de to danskeres arbejde.

De to danskere er begge blevet nomineret af deres tekniske komite TC61 for deres store engagement. I TC61 arbejder de med at udvikle standarder for sikkerhedskrav til elektriske apparater, der bruges i husholdninger samt andet udstyr og apparater på lignende områder.

- Jeg er utrolig stolt af, at vi i Danmark har så engagerede og dedikerede eksperter i standardisering, der bliver nomineret af deres internationale kollegaer. Det er et enormt stykke arbejde, de udfører, og netop det at prisen gives på baggrund af indstilling fra deres kolleger, viser hvor værdsat deres indsats er. Især i en tid, hvor international standardisering er vigtigere end nogensinde. Det er igennem standarder, at vi sikrer kvalitet og sikkerhed i produkter som varmepumper, køleskabe og andre husholdningsprodukter, der i sidste ende anvendes af forbrugerne. Derfor sender denne anerkendelse også et vigtigt signal udadtil. For det viser, at det også er afgørende, at der sidder danske eksperter med i arbejdet, så vi er med til at sikre gode løsninger, der er bæredygtige og som samtidig har sammenhæng med lovgivning og initiativer på europæiske niveau, siger Maria Skou, direktør for international politik og public affairs i Dansk Standard.

De to danske eksperter, som i år har fået tildelt IEC 1906 Award, er:

Jørn Tychsen, Senior Regulatory Affairs Specialist i Ballard Power Systems. Jørn blev indstillet, mens han arbejdede hos Grundfos. Jørn har i mellemtiden fået nyt job, hvilket har medført, at han også har skiftet standardiseringsfokus. Jørn er nu medlem af den danske spejlkomité TC105, der udvikler standarder for brændselsceller og systemer. Jørn er blevet nomineret for sin enestående indflydelse og opmærksomhed på kvalitet inden for hvert arbejdsemne, sit engagement i flere arbejdsområder i IEC TC61 og som repræsentant for TC61 i ACOS.

Asbjørn Vonsild, ejer af Vonsild Consulting ApS, der har været med i TC61 siden 2015, er desuden med i udvalget S-561 og er forperson for en subkomité. Asbjørn er blevet nomineret, da han altid yder et stort og afgørende stykke arbejde og er meget diplomatisk i sin tilgang. Helt konkret har Asbjørn ydet et omfattende bidrag til IEC SC 61D/WG 21, hvor han specifik har været med til at fremme udarbejdelsen af IEC 60335-2-40 ift. brændbare kølemidler.

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Chefkonsulent | Chief Consultant
International & EU Politik
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

30. oktober 2023

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

Den nye revision indeholder væsentlige ændringer, der afspejler udvalgets arbejde om bl.a. at skabe sikrere stikpropper og stikkon-takter. Standarden er revideret i samarbejde med branchens eksperter og adresserer flere nøgleområder for at sikre s...

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

06. juni 2023

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

100 eksperter fra 33 lande mødes i den kommende uge i København for at blive enige om kommentarerne til ikke mindre end 73 standardforslag indenfor forbrugersikkerhed i elektriske produkter, som dækker alt lige fra køkkenapparater til elektrisk be...

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

08. maj 2023

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

Se eller gense dette webinar, hvor du får en opdatering på de nyeste vejledninger fra udvalget S-564, som arbejder med elektriske installationer og beskyttelse mod elektriske stød, samt en mulighed for at få afklaret forståelsesmæssige problematik...

Danmark for bordenden, når der skal sættes standarder for tilslutningen af vedvarende energiproduktion på elnettet

03. maj 2023

Danmark for bordenden, når der skal sættes standarder for tilslutningen af vedvarende energiproduktion på elnettet

En international komité for integrationen af vedvarende energiproduktion i elnettet har netop fået ny forperson. Det er danske Frank Martin, som har fået ansvaret, og det kan blive en fordel for Danmark, mener han.