Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

23. maj 2024

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.

Informationssikkerhed i danske virksomheder – med gode råd til SMV’er hedder den nye vejledning fra Rådet for digital sikkerhed, for i takt med digitaliseringen står selv de små og mellemstore virksomheder over for et øget trusselsbillede. Og selvom ressourcerne til at arbejde med informationssikkerhed i mindre virksomheder ofte er begrænsende, er trusselsbilledet intakt.

Netop derfor bør de mindre virksomheder også iværksætte en række sikkerhedstiltag for at beskytte sig bedst muligt, og her kan standarder bruges som ramme til at komme rundt om alle aspekter.

- Både store og små organisationer kan have fordele af at læse it-sikkerhedsstandarder. Med inspiration i standarderne sikrer man, at man får den rette forankring i organisationen, og at man kommer hele vejen rundt om alle tænkelige sikkerhedstiltag og kan vælge at implementere netop dem, der giver mening i ens konkrete kontekst, udtaler formand for Rådet for digital sikkerhed, Henning Mortensen.

Vil du vide mere?

Vejledningen udkom i foråret 2024 og giver overblik over konkrete tiltag og standarder, som SMV’er kan bruge i arbejdet med informationssikkerhed, alt efter om virksomheden ønsker øget fokus på it-sikkerhed, databeskyttelse, OT-sikkerhed eller sikre produkter. Find hele vejledningen her.

Du kan også se Dansk Standards overblik over de mest anvendte standarder inden for privatlivsbeskyttelse og cyber- og informationssikkerhed her eller downloade denne guide, der hjælper SMV’er til at arbejde konkret med risikostyring ift. cyber- og informationssikkerhed.

Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

06. februar 2024

Det digitale produktpas – hvordan får vi en effektiv dataudveksling?

Se eller gense dette webinar om det digitale produktpas, hvor du får indblik i det i fremtidens krav til effektiv dataudveksling.