Foto: Ant Rozetsky

Få hjælp til maskinstandarder og sikkerhed

Få svar på de mest stillede spørgsmål om maskindirektivet, maskinstandarder og sikkerhed.

Maskinstandarder

Fra vores kunder ved vi, at det kan være svært og dyrt at leve op til reglerne for maskinsikkerhed, dvs. maskindirektivet. Det synes vi er ærgerligt, fordi det er vores erfaring, at du kan komme langt ved at bruge de harmoniserede standarder. Fx når du skal lave din risikovurdering.

På siden "Maskindirektivet" finder du mere information samt link til en komplet liste over de harmoniserede standarder, som du kan benytte, hvis du vil efterleve kravene i maskindirektivet. Denne side er relevant for dig, der er fabrikant, rådgiver, har købt en maskine eller arbejder som myndighed.

Hvis du har et spørgsmål om fx en maskine eller en standard, kan du frit spørge. Vi synliggør spørgsmål og svar for at dele denne viden med andre. Du kan selvfølgelig bede om anonymitet, hvis dit spørgsmål er virksomhedsfølsomt. 

Vi pointerer altid over for vores kunder, at standarderne er frivillige at bruge. Hvis du har en bedre idé, må du gerne implementere den, så længe du kan dokumentere i risikovurderingen, at løsningen giver mindst samme sikkerhed som standardens løsning.

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - fredag kl. 8.30 - kl. 16.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140
Maskindirektivet

Maskindirektivet

Maskindirektivet viser, hvilke grundlæggende sundheds- og sikkerhedsmæssige krav som gælder for alle maskiner, der skal markedsføres i EU. CE-mærkede maskiner, som opfylder maskindirektivets krav, kan frit sælges på det europæiske marked

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

Det kan være en uoverskuelig proces at leve op til reglerne for maskinsikkerhed, dvs. Maskindirektivet. Fx når du skal lave din risikovurdering.

Ofte stillede spørgsmål om maskinstandarder

Ofte stillede spørgsmål om maskinstandarder

Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål om maskinstandarder. Har du spørgsmål om maskinstandarder, er du velkommen til at kontakte os.