9. november, kl. 9.00 – 11.30, fysisk eller via Zoom.

Cyber- og informationssikkerhed på strategiske niveauer

Til dette arrangement stiller vi skarpt på, hvordan cyber- og informationssikkerhed tænkes strategisk ind i virksomheden, og hvilket ansvar der påhviler de enkelte lag.

Oversigt

Flere og flere danske virksomheder udsættes årligt for cyberangreb med store forretningskritiske følger. Cybertruslen er et uundgåeligt tema for virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer, der aktivt må forholde sig til, hvordan man gør sin virksomhed modstandsdygtig og minimerer risikoen for angreb.

Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, IT-Branchen, Dansk Erhverv, DI Digital, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og Dansk Standard inviterer til et arrangement om håndtering af cyber- og informationssikkerhed på de forskellige strategiske niveauer. Målet er at inspirere bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere og informationssikkerhedsansvarlige i deres konkrete håndtering af cyber-og informationssikkerhed. 

Vi anskuer det konkrete arbejde med en virksomheds cyber- og informationssikkerhed på tre forskellige niveauer. Fælles for oplæggene er, at vi stiller skarpt på hvordan cyber- og informationssikkerhed tænkes strategisk ind i virksomheden og hvilket ansvar, der påhviler de enkelte lag.

Arrangementet indledes af Eva Leisner, der er chef for strategi, formidling og EU i Center for Cybersikkerhed, med et overblik over de cyberudfordringer, som danske virksomheder og organisationer står overfor. Herefter bevæger vi os ind i organisationens forskellige lag. Vi starter med Henriette Rolskov, CISO i Coop, der som brobygger mellem ”maskinrum” og øverste ledelse vil fortælle om deres konkrete erfaringer med at systematisere deres arbejde med cyber- og informationssikkerhed ved hjælp af standarder. Efter det overlades scenen til Michael Ørnø, der er direktør i Statens IT, som vil give et indblik i ledelsens ansvar i forhold til cyber- og informationssikkerhed. Endeligt følger et oplæg fra Søren Skibsted, der er partner i Kroman Reumert, der vil komme ind på bestyrelsens ansvar i forhold til cyber- og informationssikkerhed.

Dagen afsluttes med et oplæg fra det netop lancerede D-mærke, hvor direktør Mikael Jensen sætter fokus på, hvordan D-mærket kan bidrage til at styrke danske virksomheders modstandsdygtighed.

Det får du ud af det

 • Indblik i hvordan man konkret kan arbejde med cyber- og informationssikkerhed på forskellige niveauer
 • Overblik over virksomhedernes aktuelle cybertrusselsbillede
 • Indsigt i standardernes værdi ift. at håndtere cyberrisici
 • Inspiration til hvordan man tænker cyber- og informationssikkerhed strategisk ind i virksomheden og hvem der har ansvaret

Målgruppe

Bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsledere og informationssikkerhedsansvarlige.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Berit Aadal, seniorkonsulent i Dansk Standard på baa@ds.dk eller på tlf.: 39966296.

Program:

 • 09.00 Velkommen og introduktion til dagens program v/Kirsten Hede, projektdirektør, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer
 • 09.10 De aktuelle cyberudfordringer - organisationernes cybertrusselsbillede v/Eva Leisner, chef for Strategi, formidling og EU, Center for Cybersikkerhed
 • 09.30 Standarder som et værdifuldt værktøj til at systematisere virksomhedens arbejde med cyber- og informationssikkerhed v/Henriette Rolskov, CISO, COOP
 • 09.55 Ledelsens ansvar i forhold til cyber- og informationssikkerhed v/Michael Ørnø, direktør, Statens IT
 • 10.20 Pause
 • 10.35 Bestyrelsens ansvar i forholdt til cyber- og informationssikkerhed v/Søren Skibsted, partner, Kromann Reumert
 • 11.00 Hvordan kan D-mærket bidrage til at styrke danske virksomheders modstandsdygtighed? v/Mikael Jensen, direktør, D-mærket
 • 11.20 Afrunding og tak for i dag

 

Webinaret afholdes i samarbejde med:

Cyber- og informationssikkerhed på strategiske niveau
Cyber- og informationssikkerhed på strategiske niveauer

Se også

Video: Cyber- og informationssikkerhed på det strategiske niveau

8. juni 2021

Video: Cyber- og informationssikkerhed på det strategiske niveau

Se eller gense videoen fra webinaret om cyber- og informationssikkerhed og få indsigt i, hvilke kompetencer virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer bør tilegne sig samt hvilke strategiske værktøjer, der kan styrke virksomhedens modstands- og konkurrencedygtighed.