Diplomkursus

Diplomkursus i Svanemærket byggeri - 2 dage

På dette kursus får du redskaberne til at varetage svanemærkningen af et byggeri fra projektering til aflevering

Oversigt 

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til nybyggeri. Kurset tager udgangspunkt i Kriteriesæt 4, som er det nye kravsæt for Svanemærket byggeri, der stiller krav indenfor bl.a. Energi og Klima, Ressourceeffektivitet og Cirkulær Økonomi, Biodiversitet, Indeklima, Materialer og Kemi.

Gennem case-arbejde får du konkrete redskaber til, hvordan du kan varetage en certificering med Svanemærket af et byggeri – fra programfase til aflevering. Samlet set giver kurset dig den viden og de værktøjer du skal bruge for at certificere et byggeri med Svanemærket. Kurset afsluttes med en eksamen.

Det får du ud af kurset

  • Overblik over og indgående forståelse i Svanemærkets krav til Byggeri
  • Forståelse af krav til forskellige bygningstyper; boligbyggeri, kontorer, daginstitutioner mv.
  • Konkrete værktøjer til at arbejde med kravene og dokumentationen
  • Indblik i bæredygtighedsaspekter der ligger bag kravene
  • Udgangspunktet for at certificere et byggeri fra tidlig projektering til aflevering

Målgruppe

Bygherrerådgivere, ingeniører, arkitekter, bæredygtighedsledere, konstruktører mv.

Undervisere

Bjørn-Erik Kölsch, Bjørn-Erik arbejder som konsulent i Svanemærket byggeri ved Miljømærkning Danmark. Bjørn-Erik er uddannet civilingeniør med speciale i bæredygtighed, energi og indeklima. Han har arbejdet indgående med certificeringer og bæredygtighed i nybyggeri som bæredygtighedsansvarlig. Og derudover har han arbejdet med bæredygtighedsmål og ESG på nordisk niveau

Jonas Weldingh, konsulent ved Miljømærkning Danmark. Jonas er uddannet Bygningskonstruktør fra Aarhus, Jonas har tidligere erfaring fra ingeniørbranchen, hvor han lavede alt fra detailprojektering til byggepladstilsyn. Hos Miljømærkning Danmark, varetager Jonas til dagligt ansøgninger vedr. Svanemærket byggerier, samt står for undervisning og formidling af Svanemærket byggeri.

Program

Program følger


Praktiske oplysninger

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte vores kursusafdeling for yderligere informationer.

E-mail: Kurser@ds.dk
Telefon: 39966101

Svanemærket byggeri

Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima.

Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en fremtidsorienteret investering for ejerenSvanemærket byggeri