Endagskursus

Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Oversigt 

På kurset arbejder vi med cases, hvor du får konkrete redskaber til, hvordan du kan varetage en certificering af et byggeri – fra projektering til aflevering. Samlet set giver kurset dig den nødvendige viden og de værktøjer, du skal bruge for at certificere en renovering med Svanemærket.

Det får du ud af kurset

  • Overblik over og indgående forståelse for Svanemærkets krav til bygningsrenovering.
  • Konkrete værktøjer til at arbejde med krav og dokumentation.
  • Indblik i de miljømæssige bæredygtighedsaspekter, der ligger bag kravene.
  • Udgangspunktet for at certificere en renovering fra tidlig projektering til aflevering.

Målgruppe

Bygherrerådgivere, ingeniører, arkitekter, bæredygtighedsledere, konstruktører mv.

Undervisere

Bjørn-Erik Kölsch, konsulent i svanemærket byggeri hos Miljømærkning Danmark. Bjørn-Erik er uddannet civilingeniør med speciale i bæredygtighed, energi og indeklima. Han har arbejdet indgående med certificeringer og miljømæssig bæredygtighed i nybyggeri som bæredygtighedsansvarlig. Derudover har han arbejdet med bæredygtighedsmål og ESG på nordisk niveau.

Jonas Weldingh, konsulent i svanemærket byggeri ved Miljømærkning Danmark. Jonas er uddannet bygningskonstruktør fra VIA University College i Aarhus. Jonas har tidligere erfaring fra ingeniørbranchen, hvor han har beskæftiget sig med alt fra detailprojektering til byggepladstilsyn. Hos Miljømærkning Danmark varetager han til dagligt ansøgninger vedr. svanemærkede byggerier samt står for undervisning og formidling af svanemærket byggeri.

Program

  • Følger

Praktiske oplysninger

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte vores kursusafdeling for yderligere informationer.

E-mail: Kurser@ds.dk
Telefon: 39966101

Andre kurser du kunne være interesseret i

Svanemærket byggeri

Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima.

Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en fremtidsorienteret investering for ejerenSvanemærket byggeri