Webinar onsdag d. 7/12 kl. 10.30 - 11.30

Standardisering og cirkulær omstilling af plastproduktionen

Hør om de nye EU-standardiseringsprojekter, der skal hjælpe udviklingen på vej, og hvordan standarder kan hjælpe danske plastproducenter.

Oversigt

Hvordan kan standarder hjælpe danske plastproducenter – og plastbrugere – med at stille om til en mere cirkulær økonomi omkring plast?

Danske plastproducenter og virksomheder, der bruger plast i produktionen, findes i mange størrelser. Innovationen er stor og det samme er både efterspørgslen og mængden af nuværende og kommende krav til øget miljøvenlighed. Det handler fx om cirkularitet af ressourcer til og af plast via genbrug og genanvendelse. Bl.a.:

  • Er plastområdet identificeret som et helt centralt fokus for cirkulær økonomi – af EU, af Danmark, af interessenterne og af Dansk Standard. ​
  • Benytter stort set alle brancher plast af forskellige typer i et eller flere led af værdikæden.​
  • Er der igangsat en række politiske initiativer på verdensplan, europæisk niveau og i Danmark. 

Standarder kan gøre omstillingen til cirkulær økonomi lettere og investeringerne i den mere sikre ved bl.a. at sikre enighed og fælles definitioner, specifikationer og krav til plast både som input- og output-materiale. Der er særligt fokus i både EU og DK på cirkulær økonomi og det kommende udvidede producentansvar omkring emballage. Der er også stort behov for at kunne genanvende andre plasttyper lige så sikkert og let som fx R-PET. En serie nye EU-standardiseringsprojekter sættes netop i denne tid i gang.  

Vær med på dette webinar, hvor vi drøfter, hvordan standarder for genanvendelse af plast kan hjælpe danske plastproducenter – og plastbrugere - med omstilling til mere cirkulær økonomi omkring plast. 

Det får du ud af det

Yderligere indsigt i:

  • de nye standardiseringsprojekter med fokus på cirkularitet af plast.
  • hvad rådgiveren oplever, at virksomhederne har brug for for at overkomme udfordringerne omkring omstilling til CØ og emballage. 
  • producentens vinkel på udfordringer, muligheder og behov ift. omstilling til mere cirkulær emballage.

Målgruppe

Alle interessenter, men primært dem, som allerede genanvender og er godt inde i sagerne og er udfordret af specifikke tekniske knaster.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Berit Holbech Asmussen, chefkonsulent i Dansk Standard, på bha@ds.dk eller på tlf.: 39 96 62 36.

Program

10.30 – 10.35 Velkommen og kort om standarders rolle i forhold til omstillingen til CØ v/Berit H. Asmussen, chefkonsulent i Dansk Standard

10.35 – 10.50 Kort om standardiseringsarbejdet med CØ og plast – særligt de nye arbejdsemner v/Jesper Lauridsen, seniorkonsulent i Dansk Standard

10.50 - 11.05 Hvad oplever rådgiveren, at virksomhederne har brug for for at overkomme udfordringerne omkring omstilling til CØ inden for emballage v/ Peter Sommer Larsen, Teknologisk Institut 

11.05 – 11.20 Producentens vinkel på udfordringer, muligheder og behov ift. omstilling til CØ inden for emballage v/ Bjørn Marcher, Trioworld

11.20 – 11.30 Svar på spørgsmål og kommentarer fra chatten 

11.30 Afrunding og tak for i dag v/Berit H. Asmussen, chefkonsulent i Dansk Standard