Udvalg

Elektrosvejsning (S-526)

Udvalget arbejder med standarder for elektriske apparater til svejsning.

Er du interesseret i at deltage i udvalget?
Soren Storm 1635X489 Neu
Næste møde
06 mar

Kontakt

Søren Storm
Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: sst@ds.dk
T: 39 96 62 08

Arbejdsområde

Som medlem af udvalget får du mulighed for at præge det europæiske og internationale standardiseringsarbejde på området for elektriske apparater til svejsning.

Udvalgets arbejdsområde omfatter blandt andet svejseprocesserne TIG og MIG/MAG samt modstandssvejsninger såvel som tilbehør til svejsningsapparater som fx brændere og kølesystemer.

Arbejdet tager særligt fokus på sikkerhedsaspektet med hensyn til konstruktion, installering og anvendelse af svejseudstyr. Derfor er alle europæiske standarder underlagt enten Lavspændingsdirektivet eller EMC-direktivet. Derudover arbejder udvalget med standardisering af symboler (piktogrammer) til anvendelse på svejsemaskiner, med fokus på at øge sikkerheden ved den operationelle anvendelse.

Udvalget arbejder aktivt i den europæiske tekniske komité CLC/SR 26 Electric welding såvel som i den internationale tekniske komité IEC/TC 26 Electric welding, hvilket giver dig mulighed for at få indflydelse på og viden om de færdige standarder og regler.

Som udvalgsmedlem har du mulighed for at deltage i det internationale og/eller europæiske arbejde. Læs mere om, hvilke tekniske komiteer der organiserer arbejdet i arbejdsgrupperne:

Målgruppe

Producenter af elektrosvejsemaskiner og tilbehør til svejsningsapparater.

Pris

Hvis du vil høre mere om, hvad du får ud af at deltage i udvalget, og hvad det koster, er du velkommen til at kontakte konsulenten. Du har også mulighed for at læse mere om det generelle prisniveau her.

Det siger medlemmerne.

Da vi arbejder med udvikling og produktion af svejsemaskiner, er vi nødt til at være bekendt med ændringer i produktstandarder som omhandler elektrosvejsning. For at kunne agere på disse ændringer i tide, er det en stor fordel at være på forkant. Desuden får vi mulighed for at kommentere ændringsforslag, inden de kommer til afstemning.

Morten Bach Sørensen, Hardware arkitekt, Migatronic A/S

Deltagere

  • Migatronic A/S

Aktuelle høringer

Se alle standarder, som er åbne for kommentarer.