REXCON system

REXCON er en udviklings- og produktionsvirksomhed beliggende i Danmark, der fokuserer på fremtidens boligløsninger baseret på bæredygtige og cirkulære principper.

Et præfabrikeret, bæredygtigt og cirkulært byggeklodssystem - til ydervægge.

REXCON's produkter er designet til permanent såvel som midlertidig brug. Deres vision er at reducere CO2-udledningen og affaldsstrømme fra byggebranchen, ved at udvikle mere bæredygtige og cirkulære byggeprodukter, der gør flere brugscyklusser mulige og efterlader et minimalt aftryk.

REXCON har udviklet ReBLOCK, som er et bæredygtighedsfremmende og cirkulært klimaskærmssystem af bærende modulrammer lavet i certificeret træ til opbygning af isolerende ydervægge i tæt/lavt byggeri. ReBLOCK-systemet sikrer et sundt og stabilt indeklima året rundt hvilket gør det optimalt til helårsbyggeri, samtidig med at det bidrager med en driftsbesparelse på ca. 6%. Når man benytter det innovative ReBLOCK-system i en byggeproces, får man en omkostnings- og emissionsvenlig levering med en skræddersyet Plug'n Play-løsning, direkte til byggepladsen, komprimeret og klar på EUR paller. ReBLOCK-systemet opbygges som legoklodser og er derfor meget hurtigt og effektivt at bygge med. I alt sin enkelhed er systemet klar til at installeres ved levering og stables altså modul for modul.

REXCON system
Figur: Rexcon
REXCON system
Figur: Rexcon

Enkelhed fra start til slut

ReBlock er en effektiv måde at bygge på, da det har en bærende struktur, er stabiliserende og vindblokerende. Det samler 3 arbejdsgange i 1, hvilket medfører at man meget hurtigt kan ’lukke’ byggeriet for vind og vejr, der heller ikke kræver mange avancerede værktøjer til at byggesystemet med. ReBLOCK systemet kan opbygges uden håndværksmæssig baggrund kun ved hjælp af håndværktøj og fejl-opbygninger kan gøres om uden konsekvenser. Principperne er de samme, uanset om du bygger mindre eller større konstruktioner.

ReBLOCK systemet kan nedtages og genanvendes i nye byggerier igen og igen, da det er designet for adskillelse, hvilket reducere affaldsstrømmene i byggeriet. Alle systemkomponenter er mekanisk forbundet med hinanden, hvilket giver en genbrugscyklus, der ikke kræver behandling af de adskilte komponenter. Komponenterne er klar til at blive genbrugt direkte fra det ene projekt til det andet. Oplåsning af låsemekanismen inde i ReBLOCK-komponenterne vil løsne op i rammen og gøre det muligt at fladpakke komponenterne igen. Ved at gøre det, vil systemkomponenterne opnå de samme omfangsrige egenskaber, som de havde ved levering. Samtidig vil det lette komponenternes næste opbevarings- og transportcyklusser. Alle systemets komponenter kan holdes i et kredsløb fra byggeri til byggeri uden at blive til affald. Og ikke som ved traditionelt byggeri hvor komponenter nedbrydes og bortskaffes som affald.

Principperne i design for adskillelse og tilpasning

Rexon’s ReBLOCK system lever op til de fleste kriterier i design for adskillelse og tilpasning:

Principper for tilpasning 

- Multifunktionalitet
- Omdannelsesvenlighed
- Udvidelsesmulighed

Principper for afmontering

- Let adgang til komponenter og installationer
- Undgåelse af unødvendige behandlinger og overfladebehandlinger
- Uafhængighed
- Understøttelse af forretningsmodeller for genbrug (cirkulær økonomi)
- Enkelhed
- Sikkerhed ved afmontering

REXCON system
Foto: Rexcon

ReDECK: Ny løsning på terrændæk

REXCON udvikler flere innovative systemer, og et af de kommende produkter er ReDECK. Dette bærende modulære terrændæk system er konstrueret efter de samme designprincipper som ReBLOCK. ReDECK er skabt til nem installation på skruefundamenter designet til genanvendelse med præfabrikerede huller, der gør det ukompliceret at placere løsfyldningsisolering. Ligesom andre REXCON-løsninger, fladpakkes systemet også på EUR paller, og er det let at folde ud, demontere og nedtage uden professionel assistance. Undersiden er omhyggeligt beklædt og fungerer som en robust udvendig overflade velegnet til udendørs brug. Indvendigt er en bærende træplade som fungerer som et solidt underlag til valg af topgulv. ReDECK er alsidigt og egnet til forskellige byggeprojekter, både i kombination med ReBLOCK og selvstændigt.

 

 

Vil du vide mere? Kontakt REXCON

Jesper Sørensen
info@rexconsystem.com     + 45 24400446