Sådan gør du udbud og indkøb grønnere

Indkøbsafdelingerne i det offentlige har i stigende grad fokus på den grønne omstilling. Og både stat, regioner og kommuner opstiller strategier for grønne og bæredygtige indkøb. Men hvordan omsættes strategierne til krav i udbud?

Hvordan kan standarder gøre udbud grønnere?

Standarder spiller allerede i dag en vigtig rolle i udbud og er med til at præge udbud og indkøb i en mere bæredygtig retning. De benyttes eksempelvis som grundlag for flere mærkningsordninger, heriblandt Svanemærket og EU-Blomsten. Standarder er med til at skabe en højere grad af gennemsigtighed og gør det lettere at sammenligne og måle grønne effekter i udbud, fordi man benytter samme begrebsapparat og metoder

Inspirationsguide

Dansk Standard har udviklet en gratis inspirationsguide, der viser en række eksempler på, hvordan du kan bruge standarder i arbejdet med grønne indkøb og dermed sikre fokus på bl.a. klima, energieffektivitet, miljøpåvirkning, biodiversitet og cirkulær økonomi. Standarder kan nemlig være med til at fremme både grøn omstilling og dokumentere, at den tilsigtede grønne effekt rent faktisk opnås.

Kontakt

Marika Englén Konsulent | Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: mae@ds.dk
T: 39 96 62 16

Kom godt i gang med de grønne udbud og indkøb

Hent guiden gratis

Hent guiden gratis

Inspirationsguiden er til dig, der arbejder med indkøb og udbud i den offentlige sektor – og har brug for værktøjer til enkelt at kunne fastsætte standardiserede krav og kriterier til bedre miljø- og klimabeskyttelse i konkrete udbud.

Se eller gense webinaret

Se eller gense på webinaret

Til vores webinar d. 2. november gav vi inspiration til, hvordan standarder og miljømærker kan hjælpe dine indkøb i en grønnere retning, samt indblik i hvordan miljø og klima i højere grad kan tænkes ind i offentlige udbud.