Sådan gør du udbud og indkøb grønnere

Indkøbsafdelingerne i det offentlige har i stigende grad fokus på den grønne omstilling. Og både stat, regioner og kommuner opstiller strategier for grønne og bæredygtige indkøb. Men hvordan omsættes strategierne til krav i udbud?

Hent inspirationsguide

Hvordan kan standarder gøre udbud grønnere?

Standarder spiller allerede i dag en vigtig rolle i udbud og er med til at præge udbud og indkøb i en mere bæredygtig retning. De benyttes eksempelvis som grundlag for flere mærkningsordninger, heriblandt Svanemærket og EU-Blomsten. Standarder er med til at skabe en højere grad af gennemsigtighed og gør det lettere at sammenligne og måle grønne effekter i udbud, fordi man benytter samme begrebsapparat og metoder

Inspirationsguide

Dansk Standard har udviklet en gratis inspirationsguide, der viser en række eksempler på, hvordan du kan bruge standarder i arbejdet med grønne indkøb og dermed sikre fokus på bl.a. klima, energieffektivitet, miljøpåvirkning, biodiversitet og cirkulær økonomi. Standarder kan nemlig være med til at fremme både grøn omstilling og dokumentere, at den tilsigtede grønne effekt rent faktisk opnås.Kontakt

Marika Englén
Marika Englén Konsulent | Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: mae@ds.dk
T: 39 96 62 16

ISO 14001 er en standard, du kan anvende i dine udbud og indkøb

Hør Mathias Wolder Steenberg, CSR-consultant i Københavns Kommune, fortælle, hvordan de bruger ISO 14001 til at reducere deres klima- og miljøpåvirkning igennem udbud og indkøb.

6 trin til at komme i gang med at anvende standarder i dit udbud

Hør Kristoffer Kiilsholm Ottesen, Associate Manager i Rambøll, fortælle, hvordan du kan komme i gang med at anvende standarder i dine udbud.

Få mere viden om grønne udbud og indkøb

Den Ansvarlige Indkøber

Viden og værktøjer

Den Ansvarlige Indkøber

Standarder gør det nemmere for dig som indkøber at beskrive, hvad du ønsker, og stille præcise krav til produkter eller ydelser, fx når det kommer til miljø, klima og bæredygtighed. Og samtidigt kan det også blive lettere for leverandørerne at gennemskue kravene og udarbejde tilbud.

Stigende fokus på standarder i offentlige grønne indkøb i Europa

Artikel

Stigende fokus på standarder i offentlige grønne indkøb i Europa

Offentlige grønne indkøb er en vigtig nøgle i Europas grønne omstilling. Sverige er et af de lande, der er langt fremme med at stille offentlige grønne krav med standarder som vigtigt værktøj.

Se eller gense webinaret

Webinar

Webinar: Sådan gør du udbud og indkøb grønnere

På vores webinar d. 2. november 2021 gav vi inspiration til, hvordan standarder og miljømærker kan hjælpe dine indkøb i en grønnere retning, samt indblik i hvordan miljø og klima i højere grad kan tænkes ind i offentlige udbud. 

Skub til den grønne omstilling med standarder

Artikel

Grønne udbud: Skub til den grønne omstilling med standarder

Langt de fleste offentlige indkøbere ønsker at bidrager til den grønne omstilling ved at stille grønne og ansvarlige krav, når de laver et udbud