Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet
Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet

17. august 2017

Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet

Cirkulær økonomi kan være med til at gøre Danmark grønnere og give vækst til danske virksomheder. Hvis Danmark vil være forgangsland på området, kræver det dog en aktiv og målrettet indsats i arbejdet med standarder.

Advisory Board for Cirkulær Økonomi gav i juni med deres anbefalinger til, hvordan dansk erhvervsliv kan omstille sig til en mere cirkulær økonomi. En vigtig del af anbefalingerne er øget brug af standarder.

- Den cirkulære økonomi er en vigtig dagsorden, som kan gøre Danmark grønnere og give vækst til danske virksomheder. Det rammer derfor i hjertet af Dansk Standards værdigrundlag: At skabe vækst i erhvervslivet og kvalitet i samfundet. Dansk Standard arbejder allerede i dag med cirkulær økonomi, og vi er meget stolte af at være en del af Advisory Board for Cirkulær Økonomis anbefalinger, siger Anne Hasløv, administrerende direktør i Dansk Standard.

De europæiske standardiseringsorganisationer er gået i gang med at udvikle 14 nye standarder inden for cirkulær økonomi. Standarderne kan komme til at få indflydelse på konkret lovgivning fra EU-Kommissionen. Det er derfor vigtigt, at danske virksomheder, der ønsker at arbejde med cirkulær økonomi, deltager i udviklingen af standarderne gennem Dansk Standard og dermed får indflydelse på deres endelige udformning.

Danmark er allerede i dag et af de lande, hvor der er gode muligheder for at imødekomme en cirkulær økonomi. Den position kan udnyttes til øget eksport og vækst internationalt. Hvis Danmark vil være forgangsland på området, kræver det dog en langt mere aktiv og målrettet indsats i arbejdet med standarder, som understøtter cirkulær økonomi. Derfor er Advisory Boardets anbefalinger om, at virksomheder i højere grad deltager i det netop igangsatte europæiske arbejde med at udvikle generiske standarder på området, kærkommen.

- Dansk Standard hjælper gerne danske virksomheder med at få indflydelse på morgendagens internationale standarder inden for cirkulær økonomi, så de tager udgangspunkt i danske behov og danske styrkepositioner. Og vi står klar til at øge vores aktiviteter inden for området og hjemtage mest mulig viden til gavn for Danmark og samtidigt sikre vigtige danske fingeraftryk på fremtidens standarder, understreger Anne Hasløv.

Kontakt

Se også

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

30. maj 2023

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

Se eller gentag dette webinar, hvor du vil lære mere om ideerne bag standardisering af cirkulær økonomi i forlængelse af Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR).