Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet
Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet

17. august 2017

Standarder for cirkulær økonomi kan sætte danske virksomheder på verdenskortet

Cirkulær økonomi kan være med til at gøre Danmark grønnere og give vækst til danske virksomheder. Hvis Danmark vil være forgangsland på området, kræver det dog en aktiv og målrettet indsats i arbejdet med standarder.

Advisory Board for Cirkulær Økonomi gav i juni med deres anbefalinger til, hvordan dansk erhvervsliv kan omstille sig til en mere cirkulær økonomi. En vigtig del af anbefalingerne er øget brug af standarder.

- Den cirkulære økonomi er en vigtig dagsorden, som kan gøre Danmark grønnere og give vækst til danske virksomheder. Det rammer derfor i hjertet af Dansk Standards værdigrundlag: At skabe vækst i erhvervslivet og kvalitet i samfundet. Dansk Standard arbejder allerede i dag med cirkulær økonomi, og vi er meget stolte af at være en del af Advisory Board for Cirkulær Økonomis anbefalinger, siger Anne Hasløv, administrerende direktør i Dansk Standard.

De europæiske standardiseringsorganisationer er gået i gang med at udvikle 14 nye standarder inden for cirkulær økonomi. Standarderne kan komme til at få indflydelse på konkret lovgivning fra EU-Kommissionen. Det er derfor vigtigt, at danske virksomheder, der ønsker at arbejde med cirkulær økonomi, deltager i udviklingen af standarderne gennem Dansk Standard og dermed får indflydelse på deres endelige udformning.

Danmark er allerede i dag et af de lande, hvor der er gode muligheder for at imødekomme en cirkulær økonomi. Den position kan udnyttes til øget eksport og vækst internationalt. Hvis Danmark vil være forgangsland på området, kræver det dog en langt mere aktiv og målrettet indsats i arbejdet med standarder, som understøtter cirkulær økonomi. Derfor er Advisory Boardets anbefalinger om, at virksomheder i højere grad deltager i det netop igangsatte europæiske arbejde med at udvikle generiske standarder på området, kærkommen.

- Dansk Standard hjælper gerne danske virksomheder med at få indflydelse på morgendagens internationale standarder inden for cirkulær økonomi, så de tager udgangspunkt i danske behov og danske styrkepositioner. Og vi står klar til at øge vores aktiviteter inden for området og hjemtage mest mulig viden til gavn for Danmark og samtidigt sikre vigtige danske fingeraftryk på fremtidens standarder, understreger Anne Hasløv.

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79

Se også

Hvad er cirkulær økonomi? Europæiske standarder klar i 2023

09. maj 2022

Hvad er cirkulær økonomi? Europæiske standarder klar i 2023

Cirkulær økonomi er et princip om at udnytte ressourcer så effektivt som muligt og minimere affald.

Handlingsplan for cirkulær økonomi - forstå regeringens 3 visioner

09. maj 2022

Forstå handlingsplanen for cirkulær økonomi

Handlingsplanen for cirkulær økonomi handler om at udnytte ressourcerne så effektivt som muligt. Læs om regeringens tre visioner for effektiv udnyttelse af ressourcer.

Novo Nordisk: Cirkulær økonomi er både en udfordring og en god forretningsmulighed

26. april 2022

Novo Nordisk: Cirkulær økonomi er både en udfordring og en god forretningsmulighed

Novo Nordisk arbejder strategisk med cirkulær økonomi - og standardisering spiller en vigtig rolle.

Greenwashing kan undgås – men det kræver konkret dokumentation

21. april 2022

Greenwashing kan undgås – men det kræver konkret dokumentation

Ord som bæredygtig, klimavenlig og miljørigtig anvendes af mange virksomheder, når de beskriver deres klimainitiativer. Men for at vi kan være sikre på, at der også er hold i de grønne løfter, er der brug for et værktøj, som kan dokumentere det. S...