Opnå bedre billeder takket være standarder

27. marts 2019

Opnå bedre billeder takket være standarder

Vi poster tonsvis af billeder på Instagram, Facebook og Snapchat, og det skal gerne gå hurtigt, når vi foreviger øjeblikket. Forskning viser, at 88 % af danskerne ejer en smartphone, og vi er derfor mange, som knipser øjebliksbilleder af vores hverdag.

Selfies, avokado-madder og feriebilleder fra stranden i Thailand optræder efterhånden ofte på de sociale medier. Vi dokumenterer vores oplevelser som aldrig før, og det stiller særlige krav til vores kameraer. 

ISO 12232, standarden for fotografi på digitale kameraer, sørger for, at vores kameraer er både nemme og hurtige at betjene. Standarden indeholder krav til blandt andet eksponeringen, som betyder, at indstillingen af kameraets lysfølsomhed kan ske effektivt både automatisk og manuelt. 

Standarden er en hjælp for dig som forbruger, når du skal vælge en ny smartphone eller digitalt kamera, og den muliggør, at dine enheder kan virke sammen. Desuden er den en hjælp for producenter, der vil introducere nye teknologier i produkter, som er tilpasset internationalt aftalte specifikationer.  

Standarden er for nyligt blevet revideret af et udvalg af førende eksperter inden for fototeknologi fra blandt andet Apple, Canon, Google, Nikon, Olympus og Sony. Den nyeste version er fra 2019, og udvider klassifikationerne til at inkludere højere værdier, fordi kameraer bliver mere og mere lysfølsomme. Konkret betyder det, at kameraer nu kan tage billeder af god kvalitet, selv i meget lidt lys. 

Vil du vide mere? Læs mere her, eller køb standarden i vores webshop

Kontakt

Se også

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

02. november 2023

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

For at leve op til EU-direktivet for legetøjssikkerhed skal EN 71-serien for sikkerhedskrav til legetøj revideres. Ændringerne berører alt fra trampoliner til legetøj, der forestiller mad, og standarderne forventes klar i 2025.

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...