Opnå bedre billeder takket være standarder

27. marts 2019

Opnå bedre billeder takket være standarder

Vi poster tonsvis af billeder på Instagram, Facebook og Snapchat, og det skal gerne gå hurtigt, når vi foreviger øjeblikket. Forskning viser, at 88 % af danskerne ejer en smartphone, og vi er derfor mange, som knipser øjebliksbilleder af vores hverdag.

Selfies, avokado-madder og feriebilleder fra stranden i Thailand optræder efterhånden ofte på de sociale medier. Vi dokumenterer vores oplevelser som aldrig før, og det stiller særlige krav til vores kameraer. 

ISO 12232, standarden for fotografi på digitale kameraer, sørger for, at vores kameraer er både nemme og hurtige at betjene. Standarden indeholder krav til blandt andet eksponeringen, som betyder, at indstillingen af kameraets lysfølsomhed kan ske effektivt både automatisk og manuelt. 

Standarden er en hjælp for dig som forbruger, når du skal vælge en ny smartphone eller digitalt kamera, og den muliggør, at dine enheder kan virke sammen. Desuden er den en hjælp for producenter, der vil introducere nye teknologier i produkter, som er tilpasset internationalt aftalte specifikationer.  

Standarden er for nyligt blevet revideret af et udvalg af førende eksperter inden for fototeknologi fra blandt andet Apple, Canon, Google, Nikon, Olympus og Sony. Den nyeste version er fra 2019, og udvider klassifikationerne til at inkludere højere værdier, fordi kameraer bliver mere og mere lysfølsomme. Konkret betyder det, at kameraer nu kan tage billeder af god kvalitet, selv i meget lidt lys. 

Vil du vide mere? Læs mere her, eller køb standarden i vores webshop

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79

Se også

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

28. oktober 2022

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

En ny europæisk standard, som omhandler tilgængelige systemer, er ved at blive udviklet. Målet er at forbedre livskvaliteten for alle, der lever selvstændigt, ved at sikre, at tilgængeligheden er tilfredsstillende i både design og funktionalitet a...

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

27. oktober 2022

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

Dansk Standard byder velkommen til en stor gruppe europæiske eksperter inden for hjælpemiddelområdet, når Dansk Standard er vært d. 16. november for plenarmødet for den europæiske komité, CEN TC 293 - hjælpemidler og tilgængelighed.

Standard passer på brandfolket, mens de passer på samfundet

13. oktober 2022

Standard passer på brandfolket, mens de passer på samfundet

Brandmænd yder en stor indsats for at beskytte det samfund, de tjener, men det er vigtigt, at de også beskytter sig selv. Det hjælper standarden for rengøring, inspektion og reparation af brandmænds personlige værnemidler med.

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

28. september 2022

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

Legetøj og sikkerhed hænger uløseligt sammen - og nu bliver der indført flere sikkerhedskrav i legetøjsstandarden EN 71-1. Revisionen af standarden er netop gået i gang.