Opnå bedre billeder takket være standarder

27. marts 2019

Opnå bedre billeder takket være standarder

Vi poster tonsvis af billeder på Instagram, Facebook og Snapchat, og det skal gerne gå hurtigt, når vi foreviger øjeblikket. Forskning viser, at 88 % af danskerne ejer en smartphone, og vi er derfor mange, som knipser øjebliksbilleder af vores hverdag.

Selfies, avokado-madder og feriebilleder fra stranden i Thailand optræder efterhånden ofte på de sociale medier. Vi dokumenterer vores oplevelser som aldrig før, og det stiller særlige krav til vores kameraer. 

ISO 12232, standarden for fotografi på digitale kameraer, sørger for, at vores kameraer er både nemme og hurtige at betjene. Standarden indeholder krav til blandt andet eksponeringen, som betyder, at indstillingen af kameraets lysfølsomhed kan ske effektivt både automatisk og manuelt. 

Standarden er en hjælp for dig som forbruger, når du skal vælge en ny smartphone eller digitalt kamera, og den muliggør, at dine enheder kan virke sammen. Desuden er den en hjælp for producenter, der vil introducere nye teknologier i produkter, som er tilpasset internationalt aftalte specifikationer.  

Standarden er for nyligt blevet revideret af et udvalg af førende eksperter inden for fototeknologi fra blandt andet Apple, Canon, Google, Nikon, Olympus og Sony. Den nyeste version er fra 2019, og udvider klassifikationerne til at inkludere højere værdier, fordi kameraer bliver mere og mere lysfølsomme. Konkret betyder det, at kameraer nu kan tage billeder af god kvalitet, selv i meget lidt lys. 

Vil du vide mere? Læs mere her, eller køb standarden i vores webshop

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39966279