Book et gratis oplæg om standarder og cybersikkerhed

24. august 2021

Book et gratis oplæg om standarder og cybersikkerhed

I oktober er det national cybersikkerhedsmåned. Målet er at løfte den digitale sikkerhed for borgere, virksomheder og myndigheder i Danmark. I den forbindelse er det muligt at booke et gratis oplæg fra bl.a. Dansk Standard om, hvordan din organisation får sat fokus på cyber- og informationssikkerhed gennem standarder.

Digitaliseringsstyrelsen ønsker at ruste danskerne til en hverdag med flere og flere digitale trusler og vil derfor med den nationale cybersikkerhedsmåned sætte fokus på og løfte danskernes opmærksomhed på digital sikkerhed.

- Informations- og kommunikationsteknologi er en integreret del af vores hverdag og arbejdsliv, og dermed er risikoen for at få sine data kompromitteret blevet større. Derfor er det Digitaliseringsstyrelsens formål med denne måned at sætte fokus på cyber- og informationssikkerhed og lære os danskere, at vi skal beskytte os selv endnu bedre imod it-kriminelle eller mod på anden vis at miste data. Og her kan standarder som fx ISO 27001 og ISO 27701 være et effektivt værktøj, siger Berit Aadal, konsulent i Dansk Standard.

Hør hvordan standarder kan hjælpe din virksomhed

Deling af viden er omdrejningspunktet for cybersikkerhedsmåneden, og derfor stiller et stærkt felt af eksperter fra forskellige organisationer og med forskellige tilgange til cybersikkerhed deres viden gratis til rådighed. Det er både myndigheder, biblioteker, virksomheder og øvrige organisationer, som kan melde ind. Dansk Standard byder ind med fire interessante oplæg om standarders rolle i forhold til cybersikkerhed i IoT-produkter, privacy og informationssikkerhedsledelse.

Oplæggene kan bookes gratis af alle organisationer og virksomheder, der vil vide mere om standarder og cyber- og informationssikkerhed, og kan bookes her: https://sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned/foredrag-om-cyber-og-informationssikkerhed-i-oktober

Du kan se flere aktiviteter i cybersikkerhedsmåneden her: https://sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned/aktiviteter-i-cybersikkerhedsmaaneden

FAKTA

Cybersikkerhed på tværs af Europa

Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, som hvert år løber af stablen i oktober. Det er et initiativ under EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).

Den europæiske cybersikkerhedsmåned udgøres hovedsageligt af de mange nationale kampagner og aktiviteter fra EU-medlemslandene rettet mod virksomheder, borgere og myndigheder.

Digitaliseringsstyrelsen er national koordinator for Danmark i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Du kan du læse mere om den europæiske cybersikkerhedsmåned på: cybersecuritymonth.eu

Kilde: https://sikkerdigital.dk/national-cybersikkerhedsmaaned/hvad-er-national-cybersikkerhedsmaaned

Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: baa@ds.dk
T: 39966296

Se også

Ny standard skal sikre betalingssikkerhed ved tredjepartsudbyder

15. juli 2021

Ny standard skal sikre betalingssikkerhed ved tredjepartsudbyder

De fleste betalingstransaktioner bliver ikke længere foretaget med kontanter, men med forskellige online finansielle udbydere, hvilket medfører en større risiko for svindel. For at reducere denne risiko er standarden ISO 23195 blevet udviklet.

18. juni 2021

Webinar: Standarder for cybersikkerhed – OT, IT og IoT

Se eller gense videoen fra webinaret om standarder for cybersikkerhed og få et overblik over de mest anvendte cybersikkerhedsstandarder inden for de tre perspektiver; OT (Operational Technology), IT (Information Technology) og IoT (Internet of Thi...

Manglende informationssikkerhed i SMV’ER

10. juni 2021

Manglende informationssikkerhed i SMV’er

Mange mindre virksomheder arbejder ikke struktureret med informationssikkerhed, selvom cyberangreb er en af de største trusler mod danske virksomheder.

04. juni 2021

Den nye ISO/IEC 27002 – kom på forkant med de nye sikkerhedsforanstaltninger

Se eller gense Dansk Standards webinar om den nye version af standarden ISO/IEC 27002, der blev afholdt den 4. juni.