Ny standard om beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner på vej

29. oktober 2021

Ny standard om beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner på vej

Et forslag til en ny dansk standard om kompetencer for planlægning og udførelse af beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner er netop kommet i høring. Alle med viden på området har mulighed for at kommentere på forslaget.

Forslaget til standarden DS 2425 Kompetencer for planlægning, projektering, specifikation og udførelse af beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner i Danmark iht. DS/EN 1504-9 er i høring indtil 27. november 2021.

- Vi har i Dansk Standards udvalg for betonteknologi arbejdet intenst med at færdiggøre forslaget til den nye danske standard, som nu er i høring, siger Erling Richard Trudsø seniorkonsulent i Dansk Standard og fortsætter:

- Formålet med standarden DS 2425 er - med afsæt i de danske traditioner på området - at beskrive og konkretisere de nødvendige kompetencer hos alle aktører, der har ansvaret for at vedligeholde, reparere og beskytte betonkonstruktioner.

Konkretisering af kompetenceniveauer i en dansk kontekst

Den bagvedliggende europæiske standard DS/EN 1504-9 behandler overordnet de kompetencemæssige forudsætninger, som man kan forvente hos de parter, der varetager vedligeholdelse, forstærkning, bevaring, reparation og beskyttelse af betonkonstruktioner.

Den nye standard, DS 2425, uddyber disse kompetenceniveauer og dokumentationen heraf i en række overskuelige tabeller for følgende grupper:

  • bygværksejeren (eller dennes repræsentant)
  • eftersynsteknikeren
  • eftersynsspecialisten
  • den projekterende
  • den tilbudsansvarlige
  • den produktansvarlige
  • den projektansvarlige
  • formanden
  • håndværkeren

Forslaget til DS 2425 ligger tilgængeligt på Dansk Standards høringsportal, hvor alle har mulighed for at kommentere på det. Høringen løber frem til 27. november 2021.

Se forslaget her: https://forslagskommentering.ds.dk/Home/Details/17503 

Læs mere om Dansk Standards udvalg for betonteknologi, der har udarbejdet den nye standard, her: www.ds.dk/s-328

 

Kontakt

Erling Richard Trudsø
Erling Richard Trudsø Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: ert@ds.dk
T: 39 96 61 19

Se også

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

04. marts 2024

Webinar om vejledning til konsekvensklasser

Se eller gense webinaret, hvor vi giver et overblik over ændringerne i den nye udgave af DS/INF 1990:2024, Vejledning om indplacering af konstruktioner i konsekvensklasser.

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

19. februar 2024

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

Fremover skal det være lettere at bibeholde og ombygge eksisterende bygninger i stedet for at rive de gamle bygninger ned - et tiltag, som bl.a. vil være med til at nedbringe byggebranchens CO2-aftryk og generere mindre affald.

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

05. februar 2024

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

Designfasen bliver et endnu vigtigere element i fremtidens byggeri, da bygninger skal kunne bruges nu og her såvel som ændres og renoveres i fremtiden.