Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

27. juni 2022

Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

Storbritannien har offentliggjort en ny pakke, der skal facilitere overgangen til UKCA-mærkning for virksomheder. Overgangsperioden for UKCA-mærkningen er forlænget frem til d. 31/12 2024. For produkter som medicinsk udstyr, byggevarer, udstyr til tog og skibe mv, gælder andre regler.

Yderligere oplysninger kan findes her: https://www.gov.uk/guidance/using-the-ukca-marking#when-the-ukca-marking-comes-into-use

En pakke med 4 foranstaltninger:

 • Forlængelse af tidsfristen for et non-UK Conformity Assessment Body (CAB), der er certificeret til at blive anvendt til UKCA-mærkningscertificering
  • Dette vil udvide den nuværende facilitering, således at virksomheder, der allerede har en CE-certificering eller tilsvarende, kan anvende denne som vidnesbyrd til at opfylde en ny UKCA-certificering.
 • Ikke længere nødvendigt med fornyet prøvning af eksisterende importeret varelager
  • Dette vil gøre det muligt at markedsføre CE-mærkede varer, der importeres til Storbritannien.
 • Yderligere vejledning om reservedele
  • Denne vejledning giver mulighed for, at CE-mærkede reservedele frit kan komme ind i Storbritannien, forudsat at de anvendes til at erstatte, reparere eller vedligeholde CE-mærkede varer på det britiske marked.
 • Yderligere lempelse af mærkning for EØS-lande
  • Dette vil give mulighed for, at importørens oplysninger og UKCA-mærkningen kan anbringes på en selvklæbende mærkat eller på ledsagende dokumenter i stedet for at blive anbragt på selve produktet, forudsat at produktet kommer fra EØS.

Written statements - Written questions, answers and statements - UK Parliament

Yderligere opdateringer for virksomheder (UK): https://www.eventbrite.co.uk/e/369108281807.

 

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Chefkonsulent | Chief Consultant
Afdeling for international politik og kursus
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

30. oktober 2023

Væsentlige ændringer i den danske standard for stikpropper og stikkontakter til husholdningsbrug o.l.

Den nye revision indeholder væsentlige ændringer, der afspejler udvalgets arbejde om bl.a. at skabe sikrere stikpropper og stikkon-takter. Standarden er revideret i samarbejde med branchens eksperter og adresserer flere nøgleområder for at sikre s...

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

18. oktober 2023

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har to danske eksperter modtaget pri...

10. august 2023

Storbritannien vil forlænge brug af CE-mærkning for flere produkter

Den britiske regering har til hensigt at forlænge anerkendelsen af CE-mærkningen på ubestemt tid, så CE-mærkningen fortsat kan benyttes på det britiske marked efter d. 31. december 2024, som oprindeligt var skæringsdatoen. Forlængelsen sker på bag...

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

06. juni 2023

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

100 eksperter fra 33 lande mødes i den kommende uge i København for at blive enige om kommentarerne til ikke mindre end 73 standardforslag indenfor forbrugersikkerhed i elektriske produkter, som dækker alt lige fra køkkenapparater til elektrisk be...