Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

27. juni 2022

Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

Storbritannien har offentliggjort en ny pakke, der skal facilitere overgangen til UKCA-mærkning for virksomheder. UKCA-mærkningen træder som bekendt i kraft den 1. januar 2023 (med undtagelse af medicinske produkter 1. juli 2023) – denne frist er uændret.

En pakke med 4 foranstaltninger:

 • Forlængelse af tidsfristen for et non-UK Conformity Assessment Body (CAB), der er certificeret til at blive anvendt til UKCA-mærkningscertificering
  • Dette vil udvide den nuværende facilitering, således at virksomheder, der allerede har en CE-certificering eller tilsvarende, kan anvende denne som vidnesbyrd til at opfylde en ny UKCA-certificering.
 • Ikke længere nødvendigt med fornyet prøvning af eksisterende importeret varelager
  • Dette vil gøre det muligt at markedsføre CE-mærkede varer, der importeres til Storbritannien inden udgangen af 2022 efter 1. januar 2023, uden at de skal prøves under UKCA-systemet.
 • Yderligere vejledning om reservedele
  • Denne vejledning giver mulighed for, at CE-mærkede reservedele frit kan komme ind i Storbritannien, forudsat at de anvendes til at erstatte, reparere eller vedligeholde CE-mærkede varer på det britiske marked.
 • Yderligere lempelse af mærkning for EØS-lande
  • Dette vil give mulighed for, at importørens oplysninger og UKCA-mærkningen kan anbringes på en selvklæbende mærkat eller på ledsagende dokumenter i stedet for at blive anbragt på selve produktet, forudsat at produktet kommer fra EØS.

Written statements - Written questions, answers and statements - UK Parliament

Opdateringer for virksomheder i næste uge, onsdag den 29. kl. 11:00 (UK): https://www.eventbrite.co.uk/e/369108281807 og onsdag den 29. kl. 15 (UK): https://www.eventbrite.co.uk/e/369128291657.

 

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Seniorkonsulent | Senior Consultant
Afdeling for international politik og kursus
E: tod@ds.dk
T: 39966207

Se også

Ny opdateret standard for kraftforsyningssystemer understøtter den grønne omstilling

05. august 2022

Ny opdateret standard for kraftforsyningssystemer understøtter den grønne omstilling

I standardserien ISO 81346 for industrianlæg, installationer og udstyr er der nu en ny udgave af del 10, der omhandler kraftforsyningssystemer. Her er sket en omfattende revision, der bl.a. inddrager vindkraft, solkraft og alle andre former for Pt...

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

19. maj 2022

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

Storbritannien har nu sin egen lovgivningsramme for varer. Producenter skal begynde at bruge den britiske overensstemmelsesvurderingsmærkning (UKCA) for at markedsføre varer i Storbritannien (England, Skotland og Wales).

Forbered dig på mere lyn og torden

22. april 2022

Forbered dig på mere lyn og torden

Standarderne for lynbeskyttelse er under revision. Nye regler og metoder til lynbeskyttelse er på vej, så private og offentlige virksomheder kan beskytte deres bygninger og kritisk infrastruktur imod skader fra lynnedslag.

Nye krav til ladestandere skal fremme funktionaliteten

22. april 2022

Nye krav til ladestandere skal fremme funktionaliteten

Teknologien til el-biler og andre elektriske transportmidler udvikler sig hurtigt. Det stiller også nye krav til el-transportmidlernes infrastruktur. Derfor skal den mest anvendte standard til opladningssystemer, DS/EN 61851-1, nu revideres, og he...