Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb være større for SMV’er, hvilket gør SMV’er mere sårbare.

Cybertruslen er i øjeblikket på det højeste niveau, og vi er efterhånden blevet vant til at høre om hackerangreb på store danske virksomheder som Mærsk og Demant. Men også de små og mellemstore virksomheder er i farezonen, og SMV’erne kan endda have dårligere forudsætninger for at forsvare sig mod angreb fra cyberkrigerne.

”Alle er udsat for trusler. Det gælder også SMV’er. Men risikoen for at blive ramt af et succesfuldt angreb kan være højere hos SMV’er, hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer eller opmærksomhed til cyberforsvar,” siger Mark Anthony Fiedel, der er chef for cyberanalyseafdelingen i Center for Cybersikkerhed (CFCS).
Større virksomheder har ofte større it- eller sikkerhedsorganisation, der er vant til at håndtere den trussel.

For SMV’er, der ikke har det, kan det være et spørgsmål om tilfældigheder, der afgør, om man har været i en situation, hvor man får gjort sig overvejelser om cyberforsvar.

I podcasten ’SMV’erne i cyberkrigernes sigte’ får du eksperternes bud på, hvorfor cybertruslen er høj for SMV’erne i Danmark lige nu, hvordan hackere typisk angriber en SMV, og hvad man som SMV kan gøre for at forhindre et angreb.

Lyt til podcasten her:Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

29. november 2023

Risikostyring og informationssikkerhed – inspiration til at imødegå kravene i NIS2

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre mere om behovet for at adressere og systematisere arbejdet med de digitale risici, som er opstået i takt med den øgede digitalisering og de dertilhørende cybertrusler.

Nu kommer ISO/IEC 27005 for første gang på dans

03. november 2023

Nu kommer ISO/IEC 27005 for første gang på dansk

Den internationale vejledende standard til vurdering og håndtering af risici inden for informationssikkerhed, ISO/IEC 27005, som sidste år udkom i en ny version, kommer nu i dansk oversættelse. Standarden kan hjælpe virksomheder med at leve op til...

09. oktober 2023

DS Cyberdag - se eller gense

Dagen bød på spændende indlæg og debatter om cyber-og informationssikkerhed, som bl.a. gav indblik i den kommende lovgivning på området og præsenterede værktøjer, der kan hjælpe organisationer og virksomheder i gang med eller videre i arbejdet med...

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.