Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb være større for SMV’er, hvilket gør SMV’er mere sårbare.

Cybertruslen er i øjeblikket på det højeste niveau, og vi er efterhånden blevet vant til at høre om hackerangreb på store danske virksomheder som Mærsk og Demant. Men også de små og mellemstore virksomheder er i farezonen, og SMV’erne kan endda have dårligere forudsætninger for at forsvare sig mod angreb fra cyberkrigerne.

”Alle er udsat for trusler. Det gælder også SMV’er. Men risikoen for at blive ramt af et succesfuldt angreb kan være højere hos SMV’er, hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer eller opmærksomhed til cyberforsvar,” siger Mark Anthony Fiedel, der er chef for cyberanalyseafdelingen i Center for Cybersikkerhed (CFCS).
Større virksomheder har ofte større it- eller sikkerhedsorganisation, der er vant til at håndtere den trussel.

For SMV’er, der ikke har det, kan det være et spørgsmål om tilfældigheder, der afgør, om man har været i en situation, hvor man får gjort sig overvejelser om cyberforsvar.

I podcasten ’SMV’erne i cyberkrigernes sigte’ får du eksperternes bud på, hvorfor cybertruslen er høj for SMV’erne i Danmark lige nu, hvordan hackere typisk angriber en SMV, og hvad man som SMV kan gøre for at forhindre et angreb.

Lyt til podcasten her:Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

05. september 2023

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...

Den stigende cybertrussel får flere og flere til at søge mod sikkerhedsstandarder

09. juni 2023

Den stigende cybertrussel får flere og flere til at søge mod sikkerhedsstandarder

DKCERT har netop udgivet sin årlige trendrapport med fokus på cyberspionage og -aktivisme. Her kan man bl.a. læse om tendenser indenfor cybersikkerhed samt om nye indsatser, der præger alle sektorer i disse år, som fx informationssikkerhedsstandar...