Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb være større for SMV’er, hvilket gør SMV’er mere sårbare.

Cybertruslen er i øjeblikket på det højeste niveau, og vi er efterhånden blevet vant til at høre om hackerangreb på store danske virksomheder som Mærsk og Demant. Men også de små og mellemstore virksomheder er i farezonen, og SMV’erne kan endda have dårligere forudsætninger for at forsvare sig mod angreb fra cyberkrigerne.

”Alle er udsat for trusler. Det gælder også SMV’er. Men risikoen for at blive ramt af et succesfuldt angreb kan være højere hos SMV’er, hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer eller opmærksomhed til cyberforsvar,” siger Mark Anthony Fiedel, der er chef for cyberanalyseafdelingen i Center for Cybersikkerhed (CFCS).
Større virksomheder har ofte større it- eller sikkerhedsorganisation, der er vant til at håndtere den trussel.

For SMV’er, der ikke har det, kan det være et spørgsmål om tilfældigheder, der afgør, om man har været i en situation, hvor man får gjort sig overvejelser om cyberforsvar.

I podcasten ’SMV’erne i cyberkrigernes sigte’ får du eksperternes bud på, hvorfor cybertruslen er høj for SMV’erne i Danmark lige nu, hvordan hackere typisk angriber en SMV, og hvad man som SMV kan gøre for at forhindre et angreb.

Lyt til podcasten her:



Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

25. juni 2024

Cyber Resilience Act og de kommende krav til danske virksomheder

Se eller gense webinaret om Cyber Resilience Act, hvor du får en introduktion til Cyber Resilience Act og et indblik i de kommende cybersikkerhedskrav som danske virksomheder skal leve op til.

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

23. maj 2024

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

29. november 2023

Risikostyring og informationssikkerhed – inspiration til at imødegå kravene i NIS2

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre mere om behovet for at adressere og systematisere arbejdet med de digitale risici, som er opstået i takt med den øgede digitalisering og de dertilhørende cybertrusler.