Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb være større for SMV’er, hvilket gør SMV’er mere sårbare.

Cybertruslen er i øjeblikket på det højeste niveau, og vi er efterhånden blevet vant til at høre om hackerangreb på store danske virksomheder som Mærsk og Demant. Men også de små og mellemstore virksomheder er i farezonen, og SMV’erne kan endda have dårligere forudsætninger for at forsvare sig mod angreb fra cyberkrigerne.

”Alle er udsat for trusler. Det gælder også SMV’er. Men risikoen for at blive ramt af et succesfuldt angreb kan være højere hos SMV’er, hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer eller opmærksomhed til cyberforsvar,” siger Mark Anthony Fiedel, der er chef for cyberanalyseafdelingen i Center for Cybersikkerhed (CFCS).
Større virksomheder har ofte større it- eller sikkerhedsorganisation, der er vant til at håndtere den trussel.

For SMV’er, der ikke har det, kan det være et spørgsmål om tilfældigheder, der afgør, om man har været i en situation, hvor man får gjort sig overvejelser om cyberforsvar.

I podcasten ’SMV’erne i cyberkrigernes sigte’ får du eksperternes bud på, hvorfor cybertruslen er høj for SMV’erne i Danmark lige nu, hvordan hackere typisk angriber en SMV, og hvad man som SMV kan gøre for at forhindre et angreb.

Lyt til podcasten her:Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

08. september 2022

Hvordan risikostyrer man sin organisations informationssikkerhed?

Se eller gense dette webinar, hvor du får indblik i den nye version af ISO/IEC 27005, som er standarden for risikostyring i tilknytning til informationssikkerhed.

Cyberangreb på virksomheder: 11 tips til at beskytte jeres virksomhed

01. september 2022

Cyberangreb på virksomheder: 11 tips til at beskytte jeres virksomhed

I dagens digitale verden er virksomheder udsat for stadig flere og mere avancerede cyberangreb. Hvis ikke virksomhederne er forberedt på disse angreb, kan de blive alvorligt ramt – både økonomisk og på deres omdømme. Til at beskytte virksomheden m...

31. august 2022

Sådan styrker du modstandsdygtigheden i din virksomhed

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med modstandsdygtighed i din virksomhed og ikke mindst med cybersikkerhed for at ruste virksomheden mod uforudsete hændelser.

24. august 2022

Har du styr på cybersikkerheden i dine IoT-produkter og -løsninger?

Se eller gense dette webinar, som Dansk Standard har afholdt sammen med Alexandra Instituttet og Force Technology. Her får du en gennemgang af nogle af de internationaler standarder, du kan bruge som retningslinjer i din virksomhed til at få styr...