Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb være større for SMV’er, hvilket gør SMV’er mere sårbare.

Cybertruslen er i øjeblikket på det højeste niveau, og vi er efterhånden blevet vant til at høre om hackerangreb på store danske virksomheder som Mærsk og Demant. Men også de små og mellemstore virksomheder er i farezonen, og SMV’erne kan endda have dårligere forudsætninger for at forsvare sig mod angreb fra cyberkrigerne.

”Alle er udsat for trusler. Det gælder også SMV’er. Men risikoen for at blive ramt af et succesfuldt angreb kan være højere hos SMV’er, hvis der ikke er tilstrækkelige ressourcer eller opmærksomhed til cyberforsvar,” siger Mark Anthony Fiedel, der er chef for cyberanalyseafdelingen i Center for Cybersikkerhed (CFCS).
Større virksomheder har ofte større it- eller sikkerhedsorganisation, der er vant til at håndtere den trussel.

For SMV’er, der ikke har det, kan det være et spørgsmål om tilfældigheder, der afgør, om man har været i en situation, hvor man får gjort sig overvejelser om cyberforsvar.

I podcasten ’SMV’erne i cyberkrigernes sigte’ får du eksperternes bud på, hvorfor cybertruslen er høj for SMV’erne i Danmark lige nu, hvordan hackere typisk angriber en SMV, og hvad man som SMV kan gøre for at forhindre et angreb.

Lyt til podcasten her:Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

27. januar 2023

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder kan sikre dig, at der er styr på cyber- og informationssikkerheden i din organisation og dens produkter.

Ny ISO/IEC 27002 – nu på dansk

06. januar 2023

Ny ISO/IEC 27002 – nu på dansk

Vejledningen til at udpege og etablere foranstaltninger for informationssikkerhed, standarden ISO/IEC 27002, som udkom i en ny version sidste år, er netop udkommet på dansk.

22. november 2022

Se eller gense webinaret om risikostyring og rapportering ift. cyber- og informationssikkerhed

14. november afholdt Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer og Dansk Standard et arrangement, der stillede skarpt på risikostyring og rapportering ift. cyber- og informationssikkerhed set fra ledelsens og bestyrelsens perspektiv.

Ny version af standarden for informationssikkerhed ISO/IEC 27001 ude nu

07. november 2022

Ny version af standarden for informationssikkerhed ISO/IEC 27001 ude nu

I takt med den stigende cybertrussel vælger flere og flere virksomheder at følge de internationale standarder for informationssikkerhed i ISO/IEC 27000-serien. Der er netop udkommet en ny version af kravstandarden ISO/IEC 27001, og certificerede v...