Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

20. februar 2023

Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

Europa ønsker at stå i spidsen for den kommende kvanterevolution. Derfor er en ny europæisk komité for standardisering nedsat. Danske virksomheder og organisationer kan være med i udviklingen gennem det danske udvalg, S-874 Quantum Technologies.

En ny komite skal til at udvikle de første standarder for kvanteteknologi i Europa. Komitéen vil have særligt fokus på udvikling af nye standarder for kvantekommunikation, kvantecomputere, simulering samt sensorer og metrologi. Disse områder er udvalgt som værende særligt vigtige for at få kvanteteknologi ud at leve i industrien.

- For at sikre, at det er Europa, der står for spillereglerne, når kvanteteknologi bliver udbredt inden for fx industrien og militæret, er det vigtigt for Europa at stå i spidsen for udviklingen af standarderne. Derfor er der nu nedsat en ny, europæisk komité under standardiseringsorganisationen CEN-CENELEC. Komitéen, CEN CLC JTC 22 Quantum Technologies, skal stå for at sætte fremtidens standarder inden for denne potentielt banebrydende teknologi, fortæller Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Alle med viden om og interesse for kvanteknologi har mulighed for at få indflydelse på de kommende standarder gennem det danske udvalg for kvanteteknologi, S-874 Quantum Technologies. Udvalget afholder et åbent udvalgsmøde den 2. marts kl. 12.30-15.00, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Hvis du ønsker at være med eller gerne vil høre mere, er du velkommen til at kontakte seniorkonsulent, Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt.               

Kontakt

Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt
Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: bnh@ds.dk
T: 39 96 61 54

Se også

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

05. september 2023

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...

17. august 2023

Introduktion til data spaces og standardisering

Se eller gense dette webinar, hvor du får en generel introduktion til, hvad et data space er, og hvilken rolle standardisering forventes at spille for at understøtte datadeling i forbindelse med data spaces.