Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

20. februar 2023

Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

Europa ønsker at stå i spidsen for den kommende kvanterevolution. Derfor er en ny europæisk komité for standardisering nedsat. Danske virksomheder og organisationer kan være med i udviklingen gennem det danske udvalg, S-874 Quantum Technologies.

En ny komite skal til at udvikle de første standarder for kvanteteknologi i Europa. Komitéen vil have særligt fokus på udvikling af nye standarder for kvantekommunikation, kvantecomputere, simulering samt sensorer og metrologi. Disse områder er udvalgt som værende særligt vigtige for at få kvanteteknologi ud at leve i industrien.

- For at sikre, at det er Europa, der står for spillereglerne, når kvanteteknologi bliver udbredt inden for fx industrien og militæret, er det vigtigt for Europa at stå i spidsen for udviklingen af standarderne. Derfor er der nu nedsat en ny, europæisk komité under standardiseringsorganisationen CEN-CENELEC. Komitéen, CEN CLC JTC 22 Quantum Technologies, skal stå for at sætte fremtidens standarder inden for denne potentielt banebrydende teknologi, fortæller Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Alle med viden om og interesse for kvanteknologi har mulighed for at få indflydelse på de kommende standarder gennem det danske udvalg for kvanteteknologi, S-874 Quantum Technologies. Udvalget afholder et åbent udvalgsmøde den 2. marts kl. 12.30-15.00, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Hvis du ønsker at være med eller gerne vil høre mere, er du velkommen til at kontakte seniorkonsulent, Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt.               

Kontakt

Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: bnh@ds.dk
T: 39 96 61 54

Se også

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

22. marts 2023

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

Mange danske virksomheder bliver snart omfattet af nye regler for cyber – og informationssikkerhed. Med ISO/IEC 27001 kan virksomhederne komme på forkant med kravene i NIS2, der for mange virksomheder medfører en ny måde at arbejde på bl.a. ift. r...

13. marts 2023

Webinar om ny guide for risikostyring

Se eller gense dette webinar om en ny guide til risikostyring i forhold til cyber- og informationssikkerhed. I guiden, som vi har udarbejdet sammen med Alexandra Instituttet, har vi samlet gode råd og giver redskaber til, hvordan man kan arbejde k...

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

23. februar 2023

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

Sådan beskytter du det fysiske produktionsapparat mod cyberangreb.

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

23. februar 2023

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

Der er god grund til at sætte fokus på OT-sikkerheden i industri- og forsyningsvirksomheder. Farerne fra cyberspace lurer nemlig i høj grad også, når det kommer til produktionsmaskiner, industrirobotter og andre fysiske produktionsapparater.