Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

20. februar 2023

Ny europæisk komité skal sætte rammerne for kvanteteknologi

Europa ønsker at stå i spidsen for den kommende kvanterevolution. Derfor er en ny europæisk komité for standardisering nedsat. Danske virksomheder og organisationer kan være med i udviklingen gennem det danske udvalg, S-874 Quantum Technologies.

En ny komite skal til at udvikle de første standarder for kvanteteknologi i Europa. Komitéen vil have særligt fokus på udvikling af nye standarder for kvantekommunikation, kvantecomputere, simulering samt sensorer og metrologi. Disse områder er udvalgt som værende særligt vigtige for at få kvanteteknologi ud at leve i industrien.

- For at sikre, at det er Europa, der står for spillereglerne, når kvanteteknologi bliver udbredt inden for fx industrien og militæret, er det vigtigt for Europa at stå i spidsen for udviklingen af standarderne. Derfor er der nu nedsat en ny, europæisk komité under standardiseringsorganisationen CEN-CENELEC. Komitéen, CEN CLC JTC 22 Quantum Technologies, skal stå for at sætte fremtidens standarder inden for denne potentielt banebrydende teknologi, fortæller Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Alle med viden om og interesse for kvanteknologi har mulighed for at få indflydelse på de kommende standarder gennem det danske udvalg for kvanteteknologi, S-874 Quantum Technologies. Udvalget afholder et åbent udvalgsmøde den 2. marts kl. 12.30-15.00, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Hvis du ønsker at være med eller gerne vil høre mere, er du velkommen til at kontakte seniorkonsulent, Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt.               

Kontakt

Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt
Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: bnh@ds.dk
T: 39 96 61 54

Se også

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

06. februar 2024

Det digitale produktpas – hvordan får vi en effektiv dataudveksling?

Se eller gense dette webinar om det digitale produktpas, hvor du får indblik i det i fremtidens krav til effektiv dataudveksling.

02. februar 2024

Webinar om de nye europæiske IT-tilgængelighedskrav

Se eller gense dette webinar, der giver en dybdegående forståelse af EU's tilgængelighedsdirektiv, inklusiv de IT-tilgængelighedsstandarder, der støtter op om lovgivningen.