09. maj 2023

Webinar: Sådan håndterer du bias i kunstig intelligens

Se eller gense dette webinar, hvor du får du en introduktion til en ny guide fra Dansk Standard, der kan hjælpe med at håndtere bias i kunstig intelligens.

I takt med udviklingen og udbredelsen af kunstig intelligens er der kommet en opmærksomhed på de uønskede bias, der kan finde vej ind i IT-systemerne. Det er bias, der i anvendelsen af det konkrete IT-system kan have konsekvenser for forskellige befolkningsgrupper alt efter køn, hudfarve, alder, funktionsdygtighed, social klasse, m.m.

Webinaret giver dig indsigt i, hvordan man med guiden kan skabe gennemsigtighed om disse bias og deres mulige konsekvenser.

DS/PAS 2500-3:2023 - Kunstig intelligens Del 3: Bias

Specifikationen har til formål at vejlede i, hvordan man kan skabe gennemsigtighed om disse bias og deres mulige konsekvenser. Herefter er det op til læseren selv at vurdere, hvilke bias der er ønskede, uønskede og neutrale.

Præsentationer fra webinaret 

Se eller gense webinaret her

 

 

Kontakt

Kim Skov Hilding
Kim Skov Hilding Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: ksk@ds.dk
T: 39 96 62 17

Se også

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

23. maj 2024

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.