09. maj 2023

Webinar: Sådan håndterer du bias i kunstig intelligens

Se eller gense dette webinar, hvor du får du en introduktion til en ny guide fra Dansk Standard, der kan hjælpe med at håndtere bias i kunstig intelligens.

I takt med udviklingen og udbredelsen af kunstig intelligens er der kommet en opmærksomhed på de uønskede bias, der kan finde vej ind i IT-systemerne. Det er bias, der i anvendelsen af det konkrete IT-system kan have konsekvenser for forskellige befolkningsgrupper alt efter køn, hudfarve, alder, funktionsdygtighed, social klasse, m.m.

Webinaret giver dig indsigt i, hvordan man med guiden kan skabe gennemsigtighed om disse bias og deres mulige konsekvenser.

DS/PAS 2500-3:2023 - Kunstig intelligens Del 3: Bias

Specifikationen har til formål at vejlede i, hvordan man kan skabe gennemsigtighed om disse bias og deres mulige konsekvenser. Herefter er det op til læseren selv at vurdere, hvilke bias der er ønskede, uønskede og neutrale.

Præsentationer fra webinaret 

Se eller gense webinaret her

 

 

Kontakt

Kim Skov Hilding
Kim Skov Hilding Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: ksk@ds.dk
T: 39 96 62 17

Se også

06. februar 2024

Det digitale produktpas – hvordan får vi en effektiv dataudveksling?

Se eller gense dette webinar om det digitale produktpas, hvor du får indblik i det i fremtidens krav til effektiv dataudveksling.

02. februar 2024

Webinar om de nye europæiske IT-tilgængelighedskrav

Se eller gense dette webinar, der giver en dybdegående forståelse af EU's tilgængelighedsdirektiv, inklusiv de IT-tilgængelighedsstandarder, der støtter op om lovgivningen.

Vigtig standard for IT-tilgængelighed findes nu på dansk

22. januar 2024

Vigtig standard for IT-tilgængelighed findes nu på dansk

Europæisk standard for IT-tilgængelighed er blevet oversat og frikøbt til offentlige organer. Standarden er med til at gøre digitale tjenester mere tilgængelige for alle og ligger samtidig til grund for den EU-lovgivning for digitale tjenester, de...

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

13. december 2023

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...