Aktuelt emne

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens, der i korte træk består af maskiner, som er i stand til at analysere, lære og tage beslutninger på en måde, som kan sammenlignes med menneskers evner til samme, har efterhånden fundet solidt fodfæste blandt danske virksomheder.

Vil du være med?

Samtidigt er det internationale standardiseringsarbejde i fuld gang, for der er behov for nogle fælles rammer, retningslinjer og definitioner på området.

Teknologien er i rivende udvikling, men med sine mange muligheder rejser kunstig intelligens en række vigtige etiske spørgsmål. Derfor drejer en stor del af standardiseringsarbejdet inden for kunstig intelligens sig om dataetik. Standarder for dataetik kan nemlig være med til at beskytte forbrugeres data samtidig med, at det kan være et forretningsmæssigt formål for producenter.

En rapport udarbejdet for Microsoft viser, at danske virksomheder er foran i deres brug af kunstig intelligens sammenlignet med andre europæiske lande. Teknologien er allerede blevet taget godt imod og er eksempelvis udbredt indenfor produktionsvirksomheder, men er også anvendt af mange andre industrier. Det spås, at teknologien vil fylde meget mere i fremtidens erhvervsliv.

Kontakt

Kim Skov Hilding
Kim Skov Hilding Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: ksk@ds.dk
T: 39 96 62 17

Artikler om kunstig intelligens