AP Pension er som den første virksomhed i Danmark blevet certificeret i ligestilling og diversitet

18. juli 2023

AP Pension er som den første virksomhed i Danmark blevet certificeret i ligestilling og diversitet

AP Pension er for nylig blevet certificeret i et nyt ledelsessystem for ligestilling og diversitet, der skal hjælpe virksomheder med at styrke og systematisere deres arbejde inden for området.

Hos AP Pension har ligestilling og diversitet været i fokus i flere år, og med ledelsesstandarden DS 5001 for ligestilling og diversitet har virksomheden nu fået mulighed for at systematisere og dokumentere sine processer i arbejdet med ligestilling og diversitet.

- Med ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet har vi mulighed for både at evaluere og dokumentere vores indsatser. Og eftersom vi allerede har arbejdet målrettet med området i nogle år, var det oplagt for os at blive certificerede. Samtidig er det et vigtigt signal at sende til omverden, at vi rent faktisk gør det, vi siger, vi gør, fordi vi med standarden og certificeringen har fået en dokumentation for, at vi arbejder ambitiøst, målrettet og kontinuerligt med ligestilling og diversitet, siger Rya Terney, Head of Sustainability hos AP Pension.

Ifølge Rya Terney indgår standarden også som et naturligt led i AP Pensions arbejde med direktivet om bæredygtighedsrapportering (CSRD).

Standarden taler ind i kravene i CSRD. Vi kommer alle til at skulle sætte fokus på dette område og afrapportere på det, og her er standarden en rigtig god hjælp til at komme i gang. Samtidig gør certificeringen i DS 5001, at vi nu har endnu mere fokus på S’et og G’et i ESG Rya Terney

Et gennemgående fokus på ligestilling og diversitet

Fokusset på ligestilling og diversitet foregår ikke kun på ledelsesplan hos AP Pension. Det er et fokus, som er gennemgående i hele organisationen.

- Engagerede og motiverede medarbejdere er afgørende for, at vi rykker os som arbejdsplads og realiserer vores strategiske ambitioner. Derfor er ligestilling og diversitet et fokus hele vejen igennem organisationen, og vi sørger for at engagere alle medarbejdere i arbejdet med dette område. Fx mener vi, at det er vigtigt, at alle i organisationen er opmærksomme på de bias, der kan være i bl.a. valg af ord i stillingsopslag, og derfor bruger alle afdelinger de samme systemer for at håndtere sådanne bias, forklarer Rya Terney.

DS 5001 har bl.a. fokus på at etablere og vedligeholde inkluderende arbejdspladser, herunder processer for ligestilling og diversitet i rekrutteringen af nye medarbejdere, ved forfremmelser og i forbindelse med kompetenceudvikling, så man bl.a. håndterer bias.

DS 5001 bidrager til løbende udvikling af mål

I 2022 nåede AP Pension sit mål om at have kønsbalance i alle lag af selskabets ledelse. Men når et mål er nået, sættes der straks et nyt.

- Vi bruger standarden til hele tiden at udvikle og udvide vores mål. Når vi har opnået et mål, går vi videre til det næste. Så udover at vi fortsætter arbejdet med ligestilling, vil vi bruge standarden til at fokusere på aspekter af diversitet inden for bl.a. alder, uddannelse og talentudvikling. Der er ikke langt fra tanke til handling hos AP Pension, og finder vi et sted, hvor vi kan forbedre os, går vi i gang med det samme, siger Rya Terney.

 

Kontakt

Lise Schmidt Aagesen
Lise Schmidt Aagesen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: laa@ds.dk
T: 39 96 63 28

Se også

ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet nu udgivet på engelsk

07. marts 2023

Efter stor international efterspørgsel er ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet nu udgivet på engelsk

I september sidste år blev ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet, DS 5001, udgivet i dansk regi. Lige siden har der været et stort ønske fra både danske - og ikke mindst globale virksomheder - om en engelsk udgave, og det ønske er nu b...

Se eller gense webinaret om ligestilling og diversitet

03. oktober 2022

Se eller gense webinaret om ligestilling og diversitet

Se eller gense webinaret om ligestilling og diversitet, hvor Dansk Standard sammen med en lang række spændende oplægsholdere fortæller om den nye standard, DS 5001 - Ledelsessystem for ligestilling og diversitet.

Ny ledelsesstandard skal styrke ligestilling og diversitet på arbejdspladsen

15. september 2022

Ny ledelsesstandard skal styrke ligestilling og diversitet på arbejdspladsen

Danske virksomheder og organisationer kan nu få dokumentation for, at de arbejder ambitiøst og kontinuerligt med ligestilling og diversitet.