Standardserie for ladcykler er på vej

12. juni 2024

Standardserie for ladcykler er på vej

Cykler til person- og lasttransport er efterhånden udbredt til mange formål, og i 2024 forventes de første standarder i en serie omhandlende ladcykler at udkomme.

Flere og flere ladcykler fylder i gadebilledet i storbyerne. De bliver ofte brugt til at fragte børn og indkøb, men de bruges i stigende grad også til professionelle formål som fx transport af pakker og andre varer.

Ladcyklerne har forskellige bygning, antal hjul, dimensioner og også forskellig belastningskapacitet. Den kommende serie af europæiske standarder rummer derfor alle de forskellige aspekter for at dække den brede vifte af produkttyper og måder, ladcyklerne anvendes på.

De første tre standarder i serien er nu på godkendelsesstadiet og forventes at være på hylderne med udgangen af 2024 – og der er flere på vej.

Cykelstandarder for både let og tung transport

Den første af de tre standarder (EN 17860-1), der forventes udgivet i år, omhandler termer og definitioner. Den anden (EN 17860-2) og tredje (EN 17860-3) del beskriver de mekaniske og funktionelle aspekter for cykler med henholdsvis to hjul eller tre eller flere hjul til lettere person- og lasttransport.

De øvrige standarder for ladcykler, der er på vej, omhandler henholdsvis mekaniske og fysiske aspekter for cykler med tre eller flere hjul til tung person- og lasttransport (EN 17860-4), elektriske aspekter for ladcykler generelt (EN 17860-5), transport af personer (EN 17860-6) samt sikkerhedskrav og testmetoder for cykelanhængere (EN 17860-7). Disse standarder forventes udgivet i løbet af 2025.

Vil du vide mere?

Det danske standardiseringsudvalg for Cykler, elcykler og ladcykler følger og præger det europæiske arbejde, og alle har mulighed for at deltage i det danske udvalg og i det europæiske arbejde. Er du interesseret i mere information om arbejdet og de kommende standarder, så kontakt seniorkonsulent Pernille Henriksen.

Pernille Annette Henriksen
Pernille Annette Henriksen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: pte@ds.dk
T: 39 96 61 24

Se også

Sikkerheden skal skærpes for bløde babylifte og babynests

12. juni 2024

Sikkerheden skal skærpes for bløde babylifte og babynests

CEN’s arbejdsgruppe for børnelifte har færdiggjort en risikoanalyse og er klar til at stramme kravene til bløde lifte samt udarbejde en helt ny standard for babynests.

EU-Kommissionen har opdateret vejledningen til maskindirektivet

03. maj 2024

EU-Kommissionen har opdateret vejledningen til maskindirektivet – ny vejledning til den kommende forordning under udarbejdelse

En revideret udgave af vejledningen til maskindirektivet blev udgivet i april, og samtidig er arbejdet med en ny vejledning til den kommende maskinforordning startet.

Nu bliver det nemmere for events og begivenheder at arbejde strategisk med bæredygtighed

23. april 2024

Nu bliver det nemmere for events og begivenheder at arbejde strategisk med bæredygtighed

En ny udgave af standarden for bæredygtighed i event- og mødebranchen, ISO 20121, er netop udgivet. Den skal gøre det enklere for alle – lige fra SMV’er til sommerens olympiske lege i Paris – at sikre og dokumentere arbejdet med den bæredygtige om...

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.