Hvad betyder Brexit for europæisk standardisering og samhandel

EU og Storbritannien er blevet enige om en ny handelsaftale, som trådte i kraft den 1. januar 2021. Her kan du læse mere om de nye regler, der gælder for samhandlen med Storbritannien, hvor Storbritannien med undtagelse af Nordirland ikke længere automatisk tilpasser sig EU-regler eller forpligtelser.

Efter den nye handelsaftale er trådt i kraft er der kommet nye regler for det britiske marked, når det drejer sig om CE-mærkning og lignende lovgivning, herunder generel produktsikkerhedsregulering.

Produkter, der markedsføres i Storbritannien, og som er omfattet af relevante britiske produktregulerende krav, skal være forsynet med UKCA mærke. Derved erstatter UKCA-mærkning EU’s CE-mærkning på det britiske marked.

På følgende sider kan du læse mere om UKCA-mærket og Brexits betydning for det europæiske standardiseringsarbejde.

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Chefkonsulent | Chief Consultant
International & EU Politik
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07
UKCA mærkning

UKCA mærkning

UKCA-mærket

Det nye UKCA mærke (UK Conformity Assessment) er Storbritanniens produktmærke, der skal være en pendant til CE-mærket, men som kun gælder i Storbritannien.

Gense webinar fra d. 4 december

Gense webinar fra d. 4 december

Webinar: Brexit og dens betydning for standardisering

Nåede du ikke at se webinaret om Brexit og dens betydning for standardisering, fik du ikke det hele med eller vil du gerne gense det – så kan du finde optagelsen her på siden.

Webinar om Brexit

Webinar om Brexit

Spørgsmål og svar fra Brexit webinar

Samlet side med spørgsmål og svar fra webinaret om Brexit.