Hvad betyder Brexit for europæisk standardisering og samhandel

Det er endnu usikkert, hvordan samhandlen med Storbritannien præcist kommer til at foregå efter Brexit. Dog er det en kendsgerning, at efter Storbritanniens EU-exit den 31. december 2020 vil Storbritannien med undtagelse af Nordirland ikke længere automatisk tilpasse sig EU-regler eller forpligtelser.

Nye regler vil derfor gælde for det britiske marked, når det drejer sig om CE-mærkning og lignende lovgivning, herunder generel produktsikkerhedsregulering.

Fremover skal produkter, der markedsføres i Storbritannien, og som er omfattet af relevante britiske produktregulerende krav, være forsynet med UKCA mark gældende fra udgangen af 2020. Derved erstatter UKCA mark EU’s CE-mærkning på det britiske marked.

På følgende sider kan du læse mere om UKCA mark og Brexits betydning for det europæiske standardiseringsarbejde.

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Seniorkonsulent | Senior Consultant
Afdeling for international politik og kursus
E: tod@ds.dk
T: 39966207

UKCA mærkning

Hvad er UKCA mark?

Mærket 'UKCA mark' (UK Conformity Assessment) er det nye britiske produktmærke, der er en pendant til CE-mærket, men blot for Storbritannien.

Gense webinar fra d. 4 december

Webinar: Brexit og dens betydning for standardisering

Nåede du ikke at se webinaret om Brexit og dens betydning for standardisering, fik du ikke det hele med eller vil du gerne gense det – så kan du finde optagelsen her på siden.