Webinar 22. juni, kl. 10:00 - 11:30.

DS Cyberdag

Bliv inspireret til, hvordan du kommer hackere og IT-hændelser i forkøbet på Dansk Standards cyberdag, og glæd dig til en række spændende oplæg, videndeling og networking.

Stil dit spørgsmål


Skriv gerne, hvem dit spørgsmål er rettet til.


Program for dagen

Kl. 14.00 - Velkommen til Dansk Standards Cyberdag 

v/ Jens Heiede, direktør, Dansk Standard
(Dette indlæg livestreames)

 

Kl. 14.05 - Cybertruslen i fremtiden – hvordan ruster vi bedst dansk erhvervsliv?

Cyberangreb rammer ikke længere kun større virksomheder, men er blevet en reel trussel alle virksomheder skal forholde sig til. Og den store grad af digitalisering af vores samfund og de nye teknologiske muligheder betyder også at cybertruslen konstant er under udvikling. Med andre ord bliver cybertruslen hele tiden mere kompleks og kræver derfor mere af virksomhederne for at sikre sig imod angreb.

Men hvordan ruster virksomhederne sig bedst imod en cybertrussel, som hele tiden udvikler sig? Vi starter Dansk Standards Cyberdag med en drøftelse af fremtidens cybertrusler med fire perspektiver på, hvad det kræver af dansk erhvervsliv.

  • Kirsten Hede, projektdirektør, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer
  • Morten Løkkegaard, medlem af Europaparlamentet (deltager virtuelt)
  • Jens Heiede, direktør, Dansk Standard
  • Jacob Herbst, CTO og partner, Dubex og forperson i IT-Branchens policy board for cybersikkerhed

 

 

 

(Dette indlæg livestreames)

kl. 14.35 - Pause

Kl. 14.45 - Vælg mellem fem indlæg

Den aktuelle cybertrussel i Danmark (livestreames)

v/ Mark Fiedel, chef for cyberanalyse, Center for Cybersikkerhed

 

Frygten for cyberangreb fra fremmede stater og kriminelle hackere fylder hos de danske virksomheder. Mark Fiedel fra Center for Cybersikkerhed sætter ord på det aktuelle trusselsbillede som danske virksomheder og organisationer står overfor.

(Dette indlæg livestreames, men optages ikke)

Implementering af et ledelsessystem for informationssikkerhed til rigtigt levende mennesker

v/ Sarah Louise Aalborg, CISO & Head of IT Governance, Tivoli

 

Mange siger, at der er compliance og så er der informationssikkerhed… men sådan behøver det ikke at være.

Med udgangspunkt i standarden og sund risikobevidsthed krydret med hardcore forandringsledelse, retoriske greb og små nudges kan du komme virkeligt langt i at lave et levende ISMS, der er tilpasset lige netop jer og som rent faktisk giver informationssikkerhed gennem engagement og ejerskab i organisationen.

Som medindehaver af sikkerhedogpopcorn.dk har Sarah Louise Aalborg mange års erfaring med adfærdsdesign, informationssikkerhed og ledelsessystemer og vil give et indblik i hvilke elementer af fra adfærdsvidenskaben, der kan bidrage til at forankre arbejdet med informationssikkerhed og involvere medarbejderne.

 

Sådan kommer du i gang med cyber- og informationssikkerhed

v/ Henning Mortensen, formand, Rådet for Digital Sikkerhed og Johnny Dalgaard, partner, ViSikrer

 

På denne session får du en kort introduktion til cyber- og informationssikkerhed. Sessionen henvender sig til dem, der endnu ikke har den store berøringsflade med cyber- og informationssikkerhed, eller som bare gerne vil blive klogere på området. Henning Mortensen fra Rådet for Digital Sikkerhed indleder sessionen med en gennemgang af de vigtigste begreber. Herefter følger Johnny Dalgaard fra ViSikrer, der giver et indblik i hvordan de kom godt i gang med cyber- og informationssikkerhed.

 

Nye cybersikkerhedskrav for radioudstyr & sammenhæng mellem lovgivning og standarder

v/ Jeppe Pilgaard Bjerre, specialist, Product Compliance, Force Technology og Astrid Bækby Knudsen, Standardiseringskonsulent, Dansk Standard

EU skærper kravene til cybersikkerheden i IoT-produkter og Radioudstyr pr. 1. August 2024. I den forbindelse ser tre nye harmoniserede standarder dagens lys. Astrid fra Dansk Standard lægger ud med en generel introduktion til sammenhængen mellem lovgivning og standarder. Derefter løfter Jeppe fra Force Technology sløret for hvilke cybersikkerhedskrav vi kan forvente at møde i de tre nye harmoniserede standarder, som allerede skal være klar i oktober 2023.

NIS2 og krav til risikostyring

v/ Morten Rosted Vang, fagleder, digital ansvarlighed og cybersikkerhed, DI Digital

 

NIS2-direktivet er vedtaget og det betyder, at der vil være en række skærpede krav som danske virksomheder skal leve op til i løbet af 2024. Ikke nok med at der kommer nye krav, så vil NIS2-direktivet også komme til at have indflydelse på en række sektorer, der ikke tidligere har været omfattet af direktivet. Morten Rosted Vang fra DI Digital giver et indblik i de kommende ændringer, og dykker ned i hvilke krav til risikostyring, som vi kan forvente i den kommende danske implementering af direktivet.

 

kl. 15.15 - Pause

 

Kl. 15.25 - Vælg mellem fem indlæg

Nye strukturer og foranstaltninger - De nye versioner af ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002 (livestreames)

v/ Anders Linde, ekspert og underviser i informationssikkerhed i Dansk Standard

 

De mest toneangivende standarder inden for informationssikkerhed; ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002, er blevet revideret. Anders Linde fra Dansk Standard giver et indblik i hvad der er ændret i standarderne, og hvad det konkret kommer til at betyde for dig, der allerede arbejder med standarderne eller som er certificeret.

(Dette indlæg livestreames)

To perspektiver på cybersikkerhed - OT og IoT

v/ David Steele, Specialist i Cybersikkerhed og Funktionel Sikkerhed, Vestas Wind Systems A/S og Jeppe Pilgaard Bjerre, specialist, Product Compliance, Force Technology


Standarder kan bidrage til at systematisere arbejdet med cybersikkerhed. Men der er forskel på tilgang og håndtering af cybersikkerhed alt efter hvilket område man beskæftiger sig med. På dette indlæg får du to forskellige tilgange til cybersikkerhed.

David Steele fra Vestas lægger for med et indlæg om cybersikkerhed fra et OT-perspektiv med udgangspunkt i IEC 62443-serien. Derefter giver Jeppe Pilgaard Bjerre fra Force Technology et indblik i cybersikkerhed set fra et IoT-perspektiv med  udgangspunkt i standarden ETSI EN 303 645.

 

D-mærket – sådan kommer du godt i gang

v/ Mikael Jensen, direktør, D-mærket


Danmark har fået en ny mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, der skal bidrage til at skabe et stærkere digitalt Danmark, skabe værdi for virksomhederne og tillid hos den enkelte kunde og forbruger. Mikael Jensen fra D-mærket giver et indblik i hvilken værdi som D-mærket kan tilføre jeres virksomhed, og hvordan I kommer godt i gang.

 

EU Cybersecurity and privacy regulation – overview of challenges and opportunities

v/ Dr. Irene Kamara, Assistant professor at Tilburg Law School, the Netherlands

 

In this session Dr. Irene Kamara from the Tilburg Law School presents the developments within European cybersecurity, privacy, and data protection law. Irene also discusses the role of European standards and elaborates the challenges and opportunities for European legislators and market actors.

 

Guide for risikostyring ift. cyber- og informationssikkerhed

v/ Michael Bladt Stausholm, Senior Security Architect, Alexandra Instituttet og Berit Aadal, seniorkonsulent, Dansk Standard

 

På denne session løfter vi sløret for den kommende guide om risikostyring ift. cyber-. og informations-sikkerhed, der skal inspirere danske SMV’er til at arbejde systematiseret med deres risici og bidrage med gode råd til hvordan de håndterer dem. Hør mere om guiden og få mulighed for at komme med input til indholdet.

 

 

 

kl. 15.55 - Pause

Kl. 16.05 - Ramt af hackerangreb – hvad nu?

v/ Kristian Bluhme, forhenværende kommerciel direktør i Mogens Daarbak A/S

Hvad sker der, når man som virksomhed bliver ramt af et hackerangreb? Kristian Bluhme var kommerciel direktør i Mogens Daarbak tilbage i 2021, hvor de blev ramt af et hackerangreb og pludselig måtte kæmpe for virksomhedens overlevelse. Kristian giver en levende beretning om håndteringen af angrebet og inspiration til hvordan man ruster sin virksomhed mod cyberangreb. 

(Dette indlæg livestreames, men optages ikke)

kl. 16.35 - Networking og et lille glas

kl. 17.00 - Tak for i dag

 

Samarbejdspartnere

DS Cyberdag afholdes i år i samarbejde med Alexandra Instituttet, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, Center for Cybersikkerhed, Cyberhub x DigitalLead, D-mærket, Dansk Erhverv, DI Digital, Force Technology, IT-Brancen og Rådet for Digital Sikkerhed.

DS Cyberdag
DS Cyberdag
DS Cyberdag
DS Cyberdag