Webinar, onsdag d. 25. august, kl. 13.30 til 15.00

Webinar om cirkulær økonomi inden for textiler

Hvilken rolle spiller cirkulær økonomi for textilbranchen? Vær med på dette webinar og hør, hvordan standarder kan være med til at understøtte den cirkulære omstilling, og hvordan du kan få indflydelse.

Oversigt

På dette webinar sætter vi fokus på den cirkulære omstilling af textilbranchen, og hvilke muligheder der er, samt hvilke initiativer der allerede er sat i gang.

Textilbranchen er under hastig forandring, bl.a. fordi efterspørgsel og krav til større bæredygtighed og cirkularitet er stærkt stigende, hvilket understøttes af danske og internationale initiativer, politikker og handlingsplaner, som peger mod grøn omstilling, cirkulær økonomi og øget producentansvar.

Danske virksomheder, brancheorganisationer m.v. har mulighed for at gå foran i denne udvikling og være med til at sætte deres præg på de forventninger og krav, der vil blive stillet til industrien og markedet, når standarderne for cirkulær økonomi inden for textiler skal udvikles.

Krav fra både EU og Danmark omkring cirkulær økonomi og grøn omstilling kommer i de næste år til at blive bakket op af konkrete handlinger på forskellige politiske og regulerende niveauer. Både på dansk og Europæisk niveau anses textiler for at være blandt de vigtigste områder, hvor der skal handles. Her vil standarder for cirkulær økonomi omkring textiler være med til at styrke bæredygtighed i alle stadier af værdikæden fra design til forbruger og tilbage i kæden igen.

Du kan være med i arbejdet med udviklingen af disse standarder og være med til at sikre, at den danske textilbranches interesser er stærkt repræsenteret i det europæiske og internationale standardiseringsarbejde. Nok så væsentligt, vil du få indsigt i tendenser og fremtidige muligheder, som du vil kunne drage nytte af i din virksomhed.

Det får du ud af at deltage

  • Indblik i, hvordan du kan få indflydelse på standarder for cirkulær økonomi inden for textiler
  • Overblik over, hvordan arbejdet med standardisering kan give markedsfordele
  • Indsigt i cirkulær økonomis betydning for textilbranchen
  • Viden om, hvordan du kan få adgang til både et dansk, europæisk og internationalt netværk, der kan styrke din egen virksomheds rolle i en cirkulær textilbranche.

Målgruppe

Personer, som arbejder med textiler som fx textil- og tøjproduktion, design og udvikling af textiler, textil- og tøjforhandlere, møbelproducenter og -forhandlere, indkøbere af textiler og færdigvarer mv. samt myndigheder, forbrugerorganisationer og brancheorganisationer.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Berit Holbech Asmussen, chefkonsulent i Dansk Standard på bha@ds.dk eller på tlf.: 39966236.

Program

Program følger.