Forum for Smart Grid og vedvarende energi

17. oktober 2017

Forum for Smart Grid og vedvarende energi

Få netværk og viden i Forum for smart grid og vedvarende energi og FSGVE

Har du lyst til at få ny viden om den praktiske anvendelse af standarder inden for det intelligente elnet?
Som udvalgsmedlem hos Dansk Standard inviteres du til at deltage gratis i Forum for smart grid og vedvarende energi – FSGVE. Nye udvalgsmedlemmer er naturligvis også velkomne.

Hvorfor deltage?

Den danske ambition om at være fri for fossile brændsler i 2050 og især satse på elektricitet som energikilde kræver, at der etableres en tæt styring af elproduktion og elforbrug. Det betyder bl.a., at mange elforbrugende produkter skal kunne styres ved hjælp af fjernbetjening, dvs. være smart grid-parate.

I Forum for smart grid og vedvarende energi – FSGVE – kan du få viden om udviklingen og idriftsættelsen af produkter og services inden for smart grid. Det kan være en fordel for dig, der producerer, leverer eller forbruger smart grid-produkter, fordi du dermed er på forkant med den praktiske implementering af standarderne.

FSGVE er for dig, der allerede deltager i et standardiseringsudvalg, fx styring af kraftsystemer og kommunikation, vindmøller, solceller, brændselsceller, varmepumper, elkøretøjer og elmålere. Det er ikke væsentligt, hvilket udvalg du har erfaring fra. Du skal blot kunne bidrage med din viden om smart grid og vedvarende energi.

Hvem kan deltage?

FSGVE er en overbygning på udvalgsarbejdet, hvor det egentlige standardiseringsarbejde bl.a. foregår i de internationale arbejdsgrupper. Det er derfor en forudsætning, at du har basisviden fra et relevant standardiseringsudvalg og derigennem kender til de standarder og forslag, som skal få det intelligente elnet til at hænge sammen. Du skal desuden have lyst til at dele din viden og erfaring med andre.

Hvad kræver deltagelsen?

Du inviteres til at deltage i 2-3 møder årligt. Programmet er baseret på interne og eksterne oplæg, som du og de andre deltagere selv foreslår eller afholder. Den ansvarlige fra Dansk Standard er tovholder på indlæggene og sørger for koordinering af indlæggene, så der sikres konsistens og variation i programmet. Udvalgsmedlemmer hos Dansk Standard deltager gratis.

Kontakt

Søren Storm
Søren Storm Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: sst@ds.dk
T: 39 96 62 08

Se også

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

14. februar 2024

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

Menneskeskabte klimaændringer er identificeret som en af de største udfordringer, verden står overfor. En ny standard fra ISO skal hjælpe virksomheder med at opnå og demonstrere CO2-neutralitet og dermed bidrage til at dæmme op for klimaændringer...

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

05. februar 2024

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

Med revisionen af det europæiske energieffektiviseringsdirektiv (EED) følger opdaterede og skærpede lovkrav til danske virksomheders energieffektiviseringsindsats. Der er desuden fremsat forslag om, at den nye lovgivning skal stille krav om klimasyn.

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

13. december 2023

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

01. december 2023

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

Udviklingen af det europæiske CCUS-marked og den tilhørende infrastruktur var i højsædet på Europa-Kommissionens årlige CCUS-konference, som netop er blevet holdt i Aalborg med nationale og internationale beslutningstagere, myndigheder og eksperte...