Danmark spiller en vigtig rolle for fremtidens internationale standarder for blockchain

01. september 2017

Danmark spiller en vigtig rolle for fremtidens internationale standarder for blockchain

Udviklingen af internationale standarder for blockchain er i fuld gang og Danmark kan blive en vigtig spiller i denne udvikling.

Flere og flere danske virksomheder er ved at få øjnene op for blockchain, der spås en revolutionerende fremtid med et langt bredere potentiale for anvendelse end blot økonomiske transaktioner. Ifølge eksperter på området er Danmark særligt godt positioneret til at høste fordelene ved blockchain og har gode muligheder for blive frontløber på området:

- Der er stort potentiale i blockchain for danske virksomheder, og vi er i Danmark langt fremme i forhold til digitalisering. Som det er lige nu, drives udviklingen inden for blockchain ikke af en bestemt nation eller af bestemte virksomheder. Derfor har vi fra dansk side alle muligheder for at styre innovationen indenfor blockchain og sætte fremtidens standarder på området. Men det kræver, at danske virksomheder sidder med ved forhandlingsbordet. På den måde kan vi være med til at drive forandringerne i stedet for at blive kørt over af dem, siger professor Roman Beck fra IT-Universitetet.

Fokus på danske styrkepositioner

Det er således alfa og omega, at danske virksomheder og andre interessenter deltager i udviklingen af de kommende internationale standarder for denne vigtige teknologi, da de dermed kan få afgørende indflydelse på fremtidens blockchain-løsninger. På den måde kan danske styrkepositioner på området og danske virksomheders konkurrencekraft fremmes og styrkes.

Standarderne kommer til at danne grundlag for fremtidens blockchain-løsninger på tværs af brancher og faggrænser og skal understøtte interoperabilitet og dataudveksling imellem brugere, applikationer og systemer, så teknologiens udviklingspotentialer og nye anvendelsesområder kan gøres tilgængelige og styrkes.

- Blockchain-teknologien er stærkt afhængig af netværksvirkninger, hvilket betyder, at en bestemt blockchain bliver mere værdifuld for hver bruger, jo flere brugere der tager den i brug. Ligesom med andre teknologier, der faciliterer interaktioner, som fx telefon eller e-mail, indebærer et stigende antal brugere, at det er muligt at interagere med flere personer. Der er derfor behov for standarder, enten gennem arbejdet i standardiseringsorganer, som fx DS og ISO, eller via markedskræfterne, forklarer Roman Beck.

Udviklingen af de internationale standarder for blockchain begyndte i foråret 2017. Her deltager bl.a. lande som Kina, Tyskland, USA, Korea, Frankrig, Japan, UK, Australien og Danmark.

Alle med interesse for og viden om blockchain kan deltage i arbejdet og få indflydelse på fremtidens standarder på området.

 

Kontakt

Se også

Ny blockchain governance-standard skaber tillid og troværdighed i markedet

01. marts 2022

Ny blockchain governance-standard skaber tillid og troværdighed i markedet

Den nye standard sætter internationalt anerkendte retningslinjer for bl.a. ansvarlig og transparent anvendelse af blockchain og DLT-systemer. Professor ved IT-Universitetet Roman Beck har haft afgørende betydning i udarbejdelsen af standarden og h...

Danmark kan få afgørende indflydelse på fremtidens blockchain-løsninger

02. februar 2017

Danmark kan få afgørende indflydelse på fremtidens blockchain-løsninger

Der er stort potentiale i blockchain for danske virksomheder. Derfor er det alfa og omega, at Danmark er med fra start når der skal udvikles internationale standarder.