Norm for afløbsinstallationer bliver revideret

15. oktober 2018

Norm for afløbsinstallationer bliver revideret

Sammen med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er Dansk Standard gået i gang med at revidere DS 432 Norm for afløbsinstallationer.

DS 432 blev sidst revideret i 2009. Siden da er der sket en løbende produktudvikling på afløbsområdet, bl.a. indenfor bypass-løsninger, pumpeanlæg med lille pumpesump, godkendelser af materialer (EN-produktstandarder med CE-mærkning) og godkendelser af produkter, som ikke kan CE-mærkes.

Desuden er der sket en markant udvikling i forbindelse med klimaet og klimatilpasning, som får stadig større betydning for infrastrukturen: højere grundvandsstand i jorden, lokal afledning af regnvand, højere opstemningsniveauer i kloaksystemer mm. Dette har medført et behov for regulering og forsinkelse af afløbsstrømme til offentlige kloaksystemer.

Den eksisterende udgave af DS 432 indeholder flere afsnit med detaljeret gennemgang af lovgivningen, som siden er ændret. Disse afsnit skal opdateres til den gældende lovgivning.Ligeledes er de overordnede krav til afløbssystemer i BR18 omformuleret, og der er derfor behov for at ændre en række formuleringer og henvisninger i DS 432.

Revisionsarbejdet foretages af en gruppe udpeget af DS i samarbejde med udvalget DS/S 315 – Afløbsteknik under Dansk Standard og i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte udvalgsansvarlige Henryk Stawicki, seniorkonsulent i Dansk Standard, hen@ds.dk, tlf.: 39966323.

Kontakt

Henryk Stawicki
Henryk Stawicki Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: hen@ds.dk
T: 39 96 63 23

Se også

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

15. april 2024

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

Den danske standard, DS 206:2024, der supplerer den europæiske standard DS/EN 206 for beton er netop sendt i høring efter, at den har gennemgået en revision. Den reviderede betonstandard får titlen DS 206:2024 og vil ligesom sin forgænger DS/EN 20...

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.