Standarder er en væsentlig del af regeringens nye strategi for cirkulær økonomi

05. september 2018

Standarder er en væsentlig del af regeringens nye strategi for cirkulær økonomi

I regeringens nye strategi for cirkulær økonomi bliver standarder understreget som et væsentligt værktøj i udviklingen mod et mere bæredygtigt samfund.

Lørdag den 1. september blev regeringens strategi for cirkulær økonomi lanceret. Standarder har sat et markant aftryk på strategien. Hvis den cirkulære økonomi skal få luft under vingerne og skal kunne udfolde sig, er det nødvendigt med fælles standarder, der definerer, hvad der er cirkulært, og hvordan man arbejder med cirkulær økonomi.

For at sikre dansk interessevaretagelse vil regeringen styrke indsatsen i forhold til EU-arbejdet vedr. krav om cirkulær økonomi til energirelaterede produkter og opgørelse af produkters miljøegenskaber, lyder det fra regeringen i strategien.

Regerings initiativer og standarder

Der er i alt afsat 116 mio. kr. fordelt på 15 initiativer til at sætte skub i omstillingen til en mere cirkulær økonomi. I flere af disse initiativer spiller standarder en central rolle.

Derfor har Dansk Standard sat sig i spidsen for arbejdet med udviklingen af standarder inden for cirkulær økonomi i EU, og regeringen vil understøtte denne indsats, så danske virksomheder får mest mulig indflydelse. Det er Europa-Kommissionen, der har besluttet i højere grad at indarbejde krav, der fremmer cirkulær økonomi i miljøkravene til energirelaterede produkter i EU’s ecodesign-direktiv.

Arbejdet med at udvikle standarder inden for cirkulær økonomi skal sikre, at vi undgår nationale særkrav og i stedet udvikler fælles europæiske og internationale standarder, så der bliver skabt transparens, kompatible produkter og løsninger samt bedre markedsadgang og adgang til internationale leverandører og aftagere.

Få indflydelse på arbejdet

Skal din virksomhed være med til at sætte retningen for fremtidens cirkulære markedskrav? Læs mere her.

 

Kontakt

Jesper Lauridsen
Jesper Lauridsen Seniorspecialist Miljø | Senior Environmental Specialist
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: jln@ds.dk
T: 39 96 62 54

Se også

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

30. maj 2023

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

Se eller gentag dette webinar, hvor du vil lære mere om ideerne bag standardisering af cirkulær økonomi i forlængelse af Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR).