Nu går standardiseringsarbejdet i gang for cykler og elcykler

19. november 2020

Nu går standardiseringsarbejdet i gang for cykler og elcykler

Udviklingen af cykler er gået hurtigt de senere år – især pga. diverse sportscykler og eldrevne cykler, som også inkluderer eldrevne ladcykler. De nye typer cykler og e-transportmidler kræver, at der tænkes på flere former for sikkerhed end blot de traditionelle.

Ud over cykler gælder standarderne også andre nye eldrevne personlige transportmidler (PeTs – Personal e-Transporters) såsom segboards og el-løbehjul.

Med de nye transportmidler er der behov for at udvikle nye standarder og revidere flere af de eksisterende standarder bl.a. med henblik på sikkerhed inden for cykelbatterier, sikkerheden ved el-ladcykler samt mountainbikes med og uden el-drift. De nye motions- og transportmidler stiller også nye krav til samtlige dele, og derfor skal der fx også udvikles en ny standard for kompositmaterialer anvendt til cykler.

Et nyt dansk udvalg for cykler og PeTs (S-875) skal være med til at udvikle de kommende standarder, og alle interessenter er velkomne til at være med i arbejdet.

- Hvad angår de eldrevne transportmidler skal udvalget bl.a. være med til at udvikle klare rammer for bl.a. pålidelighed, således at transportmidlet i sig selv kan bruges sikkert og fx ikke sætter i gang af sig selv, giver stød, at der ikke opstår brand ved en kortslutning, eller at transportmidlet kan tåle at køre, når der er vand på kørebanen osv., fortæller Pernille Tebina, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Derudover er der behov for at revidere standarden for cykellåse, hvilket formodentlig også kommer til at involvere elektroniske cykellåse.

Standarderne forventes at blive udviklet over de næste to-tre år. Hvis du er interesseret i at være med i udviklingsarbejdet, er du velkommen til at kontakte Pernille Henriksen.

 

Kontakt

Pernille Annette Henriksen
Pernille Annette Henriksen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: pte@ds.dk
T: 39 96 61 24
Få din virksomhed godt i gang med FN’s verdensmål

23. september 2020

Få din virksomhed godt i gang med FN’s verdensmål

Danske virksomheder, der arbejder med FN’s verdensmål, kan få del i et milliardstort forretningspotentiale. Men mange virksomhederne savner konkrete værktøjer, og standarder kan være en vigtig del af løsningen.

Miljøledelse – en hjælp til at indfri FN’s miljø- og klimamål

13. oktober 2020

Miljøledelse – en hjælp til at indfri FN’s miljø- og klimamål

At passe på miljø og klima er en vigtig del af FN’s verdensmål og her spiller særligt standarden for miljøledelse en væsentlig rolle.

Miljømærker og standarder fremmer bæredygtigt byggeri

23. oktober 2020

Miljømærker og standarder fremmer bæredygtigt byggeri

Standarder og Svanemærket gør det nemmere at dokumentere de faktiske miljømæssige gevinster i byggeriet og letter omstillingen til et mere bæredygtigt og cirkulært byggeri, der kan betale sig både på den korte og den lange bane. I Gladsaxe Kommune...