Video: Guide til en bæredygtig, digital omstilling i Danmark

10. december 2020

Video: Guide til en bæredygtig, digital omstilling i Danmark

Se eller gense webinaret om, hvordan virksomheder, kommuner og andre aktører bør organisere sig for at sikre en bæredygtig, digital omstilling i Danmark.

Webinaret sætter fokus på en ny dagsorden for den digitale udvikling i Danmark, som bør tage udgangspunkt i fælles retningslinjer for, hvilke minimumsstandarder der bør anvendes for at sikre en robust interoperabilitet i Danmark.

Hør bl.a. Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv, André Rogaczewski fra Netcompany og Christian Harsløf fra Kommunernes Landsforening samt flere andre af de skarpeste og mest indflydelsesrige profiler i det danske digitale landskab give deres bud på, hvordan guiden kan bruges samt deres visioner for, hvordan vi bør omstille til et smart og bæredygtigt samfund

Guiden til en bæredygtig, digital omstilling i Danmark er udviklet af det danske standardiseringsudvalg for bæredygtige byer og samfund, S-491, sammen med Erhvervsstyrelsen og Smart City Cluster Denmark.

Se programmet nedenfor.

Se eller gense webinaret her:

 

Se præsentationerne fra webinaret (pdf)

Program

  • Introduktion til dagen v. Peter Hesseldahl, redaktør for digital omstilling, Mandag Morgen
  • Velkommen v. Anne Hasløv, adm. direktør, Dansk Standard og Torsten Andersen, vicedirektør, Erhvervsstyrelsen
  • Guide for bæredygtig, digital omstilling i Danmark v. Maibritt Agger, afdelingschef for standardisering, Dansk Standard
  • Visioner og prioriteter - Christian Harsløf, direktør, Kommunernes Landsforening - Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv - André Rogaczewski, adm. direktør, Netcompany samt formand for DI Digital
  • Standardiseringsudvalget for smarte og bæredygtige byer og samfund v. Martin Brynskov, centerleder og lektor, Aarhus Universitet, samt formand for S-491
  • Paneldebat - Jørgen Abildgaard, projektchef, Klimasekretariatet, Københavns Kommune - Anders Mynster, afdelingschef for IoT, Teknologi og Arkitektur, Force Technology - Henrik Wej Petersen, Udviklingsdirektør, Andel samt direktør, SEAS-NVE Udelys
  • Q&A
  • Afrunding af dagen v. Mandag Morgen

 

Kontakt

Signe Annette Bøgh
Signe Annette Bøgh Seniorkonsulent | Senior Consultant
International & EU Politik
E: sab@ds.dk
T: 39 96 62 28

Se også

Dansk Standard giver konkrete indspark til regeringens handlingsplan for FN’s verdensmål

09. november 2020

Dansk Standard giver konkrete indspark til regeringens handlingsplan for FN’s verdensmål

Standarder og miljømærker kan være med til at understøtte omstillingen til en mere bæredygtig fremtid og indfri FN’s verdensmål. Derfor foreslår Dansk Standard en række konkrete initiativer som indspil til regeringens kommende danske handlingsplan...

Video: MorgenBriefing om bæredygtigt og cirkulært byggeri

19. november 2020

Video: MorgenBriefing om bæredygtigt og cirkulært byggeri

Nåede du ikke at se Dansk Standard og Miljømærkning Danmarks Morgenbriefing, fik du ikke det hele med eller vil du gerne gense det – så kan du finde optagelsen her på siden, hvor du også kan se oplægsholdernes slides.

Den danske byggebranche går forrest i omstillingen til cirkulær økonomi

01. december 2020

Den danske byggebranche går forrest i omstillingen til cirkulær økonomi

Bygge- og anlægsbranchen står for omkring 40 procent af samfundets ressource- og energiforbrug og en tredjedel af den samlede danske affaldsmængde. Nu har den danske branche sat sig i spidsen for udviklingen af europæiske løsninger til et cirkulær...

Standarder skal være med til at fremme cirkulær økonomi

09. december 2020

Standarder skal være med til at fremme cirkulær økonomi

I regeringens udspil til handlingsplan for cirkulær økonomi, som netop er blevet sendt i høring, spiller standarder en væsentlig rolle indenfor flere områder. Det gælder særligt for områder som plastik og byggeri, hvor der i høj grad er brug for f...