
28. februar 2020
Det danske arbejde er knyttet til det internationale standardiseringsarbejde i ISO, hvor man i 2015 har udgivet en standard for elektriske køretøjer, som netop handler om krav til elektrisk sikkerhed, også efter et havari. I denne standard har den internationale komite ISO TC 22 SC37 udarbejdet retningslinjer for sikkerhed for personer inden i og udenfor bilen, også efter at bilen er forulykket. Denne standard kan fungere, uanset hvilken elbilmodel, der er tale om.
Dansk Standard deltager på vegne af de danske interessenter i ISO arbejdet, og er en blandt 19 nationale medlemmer. Arbejdet er vigtigt og derfor har mange lande en stærk deltagelse fra producenter, prøvningsorganer, underleverandører og myndigheder.
Standardserien kan anvendes i hele verden og kan hvis alle lande bliver enige om det, udvides til også at omfatte vejledninger og sikkerhedsprocedurer for reddere, automekanikere, test- og kontrolorganer samt myndigheder.
Dansk Standard kan tilbyde mere information om det internationale standardiseringsarbejde og hvordan det danske arbejde er relevant både herhjemme, men også internationalt, for at få udviklet elektrisk beskyttelse i for elbilsektoren.
Vil du vide mere eller deltage i arbejdet med at udvikle standarder på området?
Til og med 2026 sidder Dansk Standard med ved bordet, når ISO, den internationale standardiseringsorganisation, skal beslutte, hvilke internationale standarder der skal udvikles og hvordan.
VIKING Life-Saving Equipment spiller en nøglerolle i internationalt arbejde med at opdatere kravene til redningsudstyr på skibe og offshore-installationer.
Den 2. august 2026 skal organisationer, der udvikler eller anvender AI-systemer, som bliver karakteriseret som højrisiko, leve op til en række krav i AI Act, den europæiske forordning for kunstig intelligens. Kommende standarder skal hjælpe organi...
Med IEC 62443-serien som fælles ramme kan danske virksomheder styrke deres industrielle kontrolsystemer og sikre overholdelse af NIS2-direktivets skærpede krav.