Hjælp til produktion af værnemidler

29. april 2020

Hjælp til produktion af værnemidler

En ny quick guide fra Dansk Standard kan hjælpe virksomheder, der ønsker at producere eller importere værnemidler og medicinsk udstyr i forbindelse med Covid-19. Dansk Standard stiller også en række standarder på området gratis til rådighed.

Flere og flere virksomheder omstiller deres produktion til at producere ansigtsmasker, handsker og andre værnemidler, som der er mangel på i forbindelse med corona-krisen. For at hjælpe virksomhederne, så de kan producere sikre produkter, der lever op til kravene på området, har Dansk Standard lavet en quick guide. Guiden giver et overblik over, hvad man skal have styr på i forhold til lovgivning og standarder, hvis man ønsker at producere eller markedsføre og sælge personlige værnemidler og medicinsk udstyr.

- Kvalitet og sikkerhed spiller en meget vigtig rolle, når vi taler om værnemidler. Hvis udstyret ikke lever op til kravene, er der risiko for, at det ikke virker efter hensigten og altså ikke yder den rette beskyttelse. Derfor er det vigtigt, at de virksomheder, der producerer eller markedsfører og sælger værnemidler, har styr på kravene på området, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Trin for trin guide

Guiden giver en kort introduktion til de europæiske regler, sammenhængen til standarder og hvad man skal være opmærksom på i forhold til blandt andet prøvning, dokumentation og CE-mærkning.

- Det er en rigtig god ide at sætte sig ind i standarderne på området - specielt i en situation, hvor man går i gang med et produkt, man ikke har erfaring med at producere. Standarderne er nemlig en god hjælp til at overholde lovgivningen, fordi de beskriver de specifikke krav, man skal leve op til, fortæller Jens Heiede.

Personlige værnemidler og medicinsk udstyr er reguleret via EU-direktiver og forordninger, som også gælder i dansk lovgivning. EU-lovgivningen sætter de overordnede rammer, mens en række harmoniserede europæiske standarder beskriver de specifikke sundheds- sikkerheds- og kvalitetskrav, som produkterne skal opfylde. De harmoniserede standarder er således en slags ’opskrift’ for, hvordan man som producent overholder de tekniske krav til produktet.

Quick guiden er gratis og kan hentes her: https://www.ds.dk/da/nyhedsarkiv/2020/3/standarder-for-medicinsk-beskyttelsesudstyr-stilles-gratis-til-raadighed

 

 

Kontakt

Jens Heiede
Jens Heiede Adm. Direktør | CEO
Direktion
E: jhe@ds.dk
T: 39 96 62 27

Se også

Standardiseringsaktiviteter og coronavirus (COVID-19)

10. februar 2021

Standardiseringsaktiviteter og coronavirus (COVID-19)

Hvordan påvirker coronavirus danske og udenlandske standardiseringsaktiviteter?

Standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr stilles gratis til rådighed

04. januar 2021

Standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr og forretningsrobusthed stilles gratis til rådighed

For at hjælpe de virksomheder, der producerer eller ønsker at producere vigtigt medicinsk beskyttelsesudstyr i kampen mod coronavirus, stiller Dansk Standard en række standarder gratis til rådighed indtil 1. april 2021.

Sikre værnemidler er alfa og omega

22. april 2020

Sikre værnemidler er alfa og omega

Dansk Standard stiller i forbindelse med COVID-19-krisen en række standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr gratis til rådighed for virksomheder, der producerer værnemidler. Det er nemlig vigtigt, at kvaliteten og sikkerheden er i orden.