Dansk guide skal vejlede om cybersikkerhed i produkter

28. januar 2021

Dansk guide skal vejlede om cybersikkerhed i produkter

En ny, dansk guide om cybersikkerhed i produkter skal udvikles til brug for danske SMV’er. Guiden skal udvikles i samarbejde med virksomheder og fageksperter inden for området.

Guiden skal bidrage til at højne cybersikkerheden blandt danske SMV’er ved at sætte fokus på håndteringen af cybersikkerhed i produkter (IoT) og vil blive stillet gratis til rådighed. Nærmere betegnet bliver guiden en dansk specifikation, som giver et samlet overblik over eksisterende europæiske og internationale standarder inden for cybersikkerhed i produkter. Den bliver således en vejledning til praktisk anvendelse af standarder, fx hvornår hvilke standarder bør anvendes, samt hvilken værdi arbejdet med standarderne giver. Formålet er at få flere danske SMV’er til at orientere sig i og anvende standarder for cybersikkerhed i produkter og dermed styrke cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.

Et vigtigt værktøj til at prioritere

Specifikationen vil med udgangspunkt i et livscyklusperspektiv give virksomheder nogle konkrete og brugbare værktøjer til at få prioriteret deres arbejde med cybersikkerhed i produkter. For hver fase i et IoT-produkt, vil der blive tilknyttet et overblik over, hvilke standarder i relation til cybersikkerhed, der vil være værdifulde at orientere sig efter. Desuden vil specifikationen blive suppleret med konkrete eksempler på anvendelse af standarder for at gøre det lettere for SMV’erne at relatere sig til dem.

Derudover vil specifikationen indeholde referencer til andre nyttige guidelines og værktøjer, når man arbejder med cybersikkerhed i produkter.

Mulighed for at deltage i udvikling af specifikation

Specifikationen udvikles efter samme principper, som når der udarbejdes internationale standarder, og med fokus på bred involvering af det danske miljø omkring cybersikkerhed i produkter.

Derfor vil specifikationen blive udviklet i samspil med SMV’er og fageksperter fra hele det danske miljø omkring cybersikkerhed i produkter gennem forskellige workshops, hvor der tilstræbes en bred involvering.

Projektet gennemføres af en projektgruppe bestående af Alexandra Instituttet, Force Technology og Dansk Standard. Projektet er delvist finansieret af Danish Hub for Cybersecurity. Dansk Standards udvalg for cyber- og informationssikkerhed, der består af over 30 danske virksomheder og myndigheder, vil være en del af projektet

Ønsker du mere information?

Er du interesseret i at være med på en af de workshops der afholdes i løbet af 2021, eller vil du bare gerne høre mere, er du velkommen til at kontakte Berit Aadal, seniorkonsulent hos Dansk Standard, på baa@ds.dk eller 2622 4696.

 

Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

Standarder til AI Act er i fuld gang med at blive udviklet

14. maj 2025

Standarder til AI Act er i fuld gang med at blive udviklet

Den 2. august 2026 skal organisationer, der udvikler eller anvender AI-systemer, som bliver karakteriseret som højrisiko, leve op til en række krav i AI Act, den europæiske forordning for kunstig intelligens. Kommende standarder skal hjælpe organi...

Skærpet fokus på OT-sikkerhed: Standarder bliver afgørende i mødet med nye EU-krav

14. maj 2025

Skærpet fokus på OT-sikkerhed: Standarder bliver afgørende i mødet med nye EU-krav

Med IEC 62443-serien som fælles ramme kan danske virksomheder styrke deres industrielle kontrolsystemer og sikre overholdelse af NIS2-direktivets skærpede krav.

DK SMART: En ny specifikation for sikker og enkel adgang til sundhedsdata

24. marts 2025

DK SMART: En ny specifikation for sikker og enkel adgang til sundhedsdata

HL7 DK har lanceret DK SMART, en ny specifikation, der standardiserer sikker adgang til sundhedsdata i Danmark.

Nye standarder skal gøre digitale produkter mere sikre

26. februar 2025

Nye standarder skal gøre digitale produkter mere sikre

Cybersikkerhed er vigtigere end nogensinde. Derfor er eksperter som Michael Bladt Stausholm fra Alexandra Instituttet også involveret i at udvikle de standarder, der skal hjælpe virksomheder med at leve op til Cyber Resilience Act i 2027.