Dansk guide skal vejlede om cybersikkerhed i produkter

28. januar 2021

Dansk guide skal vejlede om cybersikkerhed i produkter

En ny, dansk guide om cybersikkerhed i produkter skal udvikles til brug for danske SMV’er. Guiden skal udvikles i samarbejde med virksomheder og fageksperter inden for området.

Guiden skal bidrage til at højne cybersikkerheden blandt danske SMV’er ved at sætte fokus på håndteringen af cybersikkerhed i produkter (IoT) og vil blive stillet gratis til rådighed. Nærmere betegnet bliver guiden en dansk specifikation, som giver et samlet overblik over eksisterende europæiske og internationale standarder inden for cybersikkerhed i produkter. Den bliver således en vejledning til praktisk anvendelse af standarder, fx hvornår hvilke standarder bør anvendes, samt hvilken værdi arbejdet med standarderne giver. Formålet er at få flere danske SMV’er til at orientere sig i og anvende standarder for cybersikkerhed i produkter og dermed styrke cybersikkerheden i dansk erhvervsliv.

Et vigtigt værktøj til at prioritere

Specifikationen vil med udgangspunkt i et livscyklusperspektiv give virksomheder nogle konkrete og brugbare værktøjer til at få prioriteret deres arbejde med cybersikkerhed i produkter. For hver fase i et IoT-produkt, vil der blive tilknyttet et overblik over, hvilke standarder i relation til cybersikkerhed, der vil være værdifulde at orientere sig efter. Desuden vil specifikationen blive suppleret med konkrete eksempler på anvendelse af standarder for at gøre det lettere for SMV’erne at relatere sig til dem.

Derudover vil specifikationen indeholde referencer til andre nyttige guidelines og værktøjer, når man arbejder med cybersikkerhed i produkter.

Mulighed for at deltage i udvikling af specifikation

Specifikationen udvikles efter samme principper, som når der udarbejdes internationale standarder, og med fokus på bred involvering af det danske miljø omkring cybersikkerhed i produkter.

Derfor vil specifikationen blive udviklet i samspil med SMV’er og fageksperter fra hele det danske miljø omkring cybersikkerhed i produkter gennem forskellige workshops, hvor der tilstræbes en bred involvering.

Projektet gennemføres af en projektgruppe bestående af Alexandra Instituttet, Force Technology og Dansk Standard. Projektet er delvist finansieret af Danish Hub for Cybersecurity. Dansk Standards udvalg for cyber- og informationssikkerhed, der består af over 30 danske virksomheder og myndigheder, vil være en del af projektet

Ønsker du mere information?

Er du interesseret i at være med på en af de workshops der afholdes i løbet af 2021, eller vil du bare gerne høre mere, er du velkommen til at kontakte Berit Aadal, seniorkonsulent hos Dansk Standard, på baa@ds.dk eller 2622 4696.

 

Kontakt

Berit Aadal
Berit Aadal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: baa@ds.dk
T: 39 96 62 96

Se også

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

22. marts 2023

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

Mange danske virksomheder bliver snart omfattet af nye regler for cyber – og informationssikkerhed. Med ISO/IEC 27001 kan virksomhederne komme på forkant med kravene i NIS2, der for mange virksomheder medfører en ny måde at arbejde på bl.a. ift. r...

13. marts 2023

Webinar om ny guide for risikostyring

Se eller gense dette webinar om en ny guide til risikostyring i forhold til cyber- og informationssikkerhed. I guiden, som vi har udarbejdet sammen med Alexandra Instituttet, har vi samlet gode råd og giver redskaber til, hvordan man kan arbejde k...

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

23. februar 2023

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

Sådan beskytter du det fysiske produktionsapparat mod cyberangreb.

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

23. februar 2023

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

Der er god grund til at sætte fokus på OT-sikkerheden i industri- og forsyningsvirksomheder. Farerne fra cyberspace lurer nemlig i høj grad også, når det kommer til produktionsmaskiner, industrirobotter og andre fysiske produktionsapparater.