11. februar 2021
Et nyt dansk anneks til betonstandarden DS/EN 206 gør det bl.a. muligt at bruge en cement med et mindre CO₂-aftryk og op til 100 pct. genanvendt beton. Annekset indeholder en række væsentlige ændringer, som alle, der arbejder med beton, bør sætte sig ind i. Hør mere på Dansk Standards webinar, der afholdes i samarbejde med Dansk Betonforening.
Betonstandarden DS/EN 206, der er den vigtigste standard på betonmaterialeområdet, er nu opdateret med et nyt dansk anneks med krav til egenskaber, produktion og overensstemmelse, der bl.a. gør det muligt at bygge med en mere miljøvenlig cement i betonen. Annekset DS/EN 206 DK NA:2020 gælder for al beton, der udstøbes på byggepladser og på elementfabrikker, og er sammen med den europæiske standard DS/EN 206 lovpligtigt efter BR18.
Det nye anneks betyder bl.a., at man fremover må anvende den nyudviklede og mere miljøvenlige cementtype, Portlandkompositcement, som udleder ca. 30 % mindre CO₂ ved produktionen og op til 100 pct. genanvendt beton som tilslag. Desuden indeholder annekset uddybende krav til vidensniveau, uddannelse og erfaring for betonproducenter samt en række andre væsentlige krav.
EU-taksonomien stiller store krav til virksomheder, men der følger også masser af fordele med taksonomien, såsom konkrete miljømål, absolutte kriterier og transparens på tværs af landegrænser.
EU-Kommissionen har nu godkendt de sidste fire miljømål i EU-taksonomien, og dermed er taksonomien komplet.
Omstilling af bygninger samt bygningsbrug og -drift spiller en vigtig rolle i en bæredygtig og digital omstilling. Et styrket samarbejde mellem forskere og standardiseringsorganer kan drive udvikling inden for Facility Management (FM).
Se eller gense dette webinar, hvor du får indsigt i, hvad EU’s taksonomi betyder for facility management-området, og hvordan du kan forbedre virksomhedens arbejdet med ESG-performance.